Britskí manželia získali obaja zlato na paralympiádetwitter.com
StoryEditor

Zrakovo postihnutí manželia získali na paralympiáde zlato. Obom sa to podarilo len štvrťhodinu po sebe

Radka Rosenbergová29.08.2021., 08:49h
Manželia Neil a Lora Fachieovci získali v Tokiu zlaté medaily na paralympiáde. Zrakovo postihnutá anglická závodná cyklistka Lora vyhrala ženské stíhacie preteky B. Jej nevidiaci manžel Neil, spoločne s vidiacim pilotom Mattom Rotherhamom sa tiež môže pochváliť víťazstvom v dráhovej cyklistike.
Lajkuj Brainee.sk na

Neil a pilot Matt Rotherham porazili tímových kolegov Jamesa Balla a Lewisa Stewarta a tak dvojica získala zlato v časovke B na tisíc metrov v dráhovej cyklistike. Svoje skóre tak vylepšili z 59,278 sekúnd na 58,038. Pre Neila to bolo druhé paralympijské zlato po tom, čo v Londýne v roku 2012 porazil cyklistu Barneyho Storeyho, uvádza portál metro

Len o šestnásť minút neskôr po Neilovom víťazstve si Lora Fachie a Corrine Hall udržali titul v stíhacom preteku B na 3-tisíc metrov, pričom skončili o niečo menej než dve sekundy pred Írkou Katie-George Dunlevyovou a Evou McCrystalovou, pričom bronz získali Britky Sophie Unwinová a Jenny Hollová.

„Obaja sme si začiatkom dňa povedali, že akokoľvek to dopadne, musíme si to užiť,“ povedal Neil. „Vedeli sme, že tento deň bude veľký. Rovnako to bolo aj v Riu: Lora získala zlato, ja striebro. V Londýne som získal zlato. Nakoniec sa nám podarilo spoločne odísť so zlatom a obaja sme prekonali svetový rekord.“ Dodáva, že tentokrát si môžu zlaté medaily užiť obaja. 

Jeho manželka Lora prišla o zrak ako päťročná. „Bolo úžasné že Neil mal naozaj prelomový čas. Počas jeho výkonu som stresovala ešte viac, akoby som súťažila ja sama, pretože mi na ňom veľmi záleží,“ dodáva. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:08