Blížiaci sa koniec Messiho v Barcelone je len jedným z mnohých problémov, ktorým čelí katalánsky veľkoklub.Reuters
StoryEditor

Jedna legendárna futbalová éra je na konci. Lionel Messi oficiálne končí v FC Barcelona

TASRMiroslav Kamody05.08.2021., 20:15h
Argentínsky futbalista Lionel Messi sa s vedením FC Barcelona nedohodol na novej zmluve.
Lajkuj Brainee.sk na

Éra 34-ročného útočníka na Camp Nou sa tak skončila, informovali svetové agentúry.

Messiho koniec v katalánskom klube, v ktorom strávil celú profesionálnu kariéru, je šokujúci. Pred pár dňami totiž špecializovaný web sport.es priniesol informáciu, že sa s vedením Barcelony dohodol na novej päťročnej zmluve a v týchto dňoch ju mali obe strany podpísať.

„Hoci FC Barcelona a Lionel Messi dospeli k dohode a obe strany mali jasný záujem podpísať dnes nový kontrakt, nemohlo sa to zrealizovať pre finančné a administratívne prekážky (pravidlá španielskej ligy). Výsledkom tejto situácie je, že Messi nezostane v Barcelone. Obe strany hlboko ľutujú, že priania hráča i klubu nakoniec nebudú naplnené,” uviedla Barcelona vo vyhlásení na svojom webe.

Podľa britského denníka Daily Mail súhlasil Messi s 50-percentnou redukciou platu v porovnaní so zmluvou, ktorú mal s Barcelonou do 30. júna. Na jej základe zarobil v priebehu štyroch rokov 496 miliónov eur. Jeho nový týždenný príjem mal byť o 296.000 eur nižší ako bol v predchádzajúcich štyroch rokoch.

Reuters

„Barcelona sa chce hráčovi srdečne poďakovať za jeho prínos pri vzostupe klubu. Praje mu všetko najlepšie do budúcna v jeho osobnom i profesijnom živote,” uviedol klub vo svojom vyhlásení.​

Messi chcel z tímu odísť už v uplynulej sezóne, no staronový klubový prezident Joan Laporta prispel k jeho zotrvaniu.
Messi strelil v 778 zápasoch v drese "blaugranas" 672 gólov a získal s klubom rekordných 34 trofejí.

Desaťkrát vyhral La Ligu, sedemkrát sa tešil z triumfu v Kráľovskom pohári a španielskom Superpohári. Na medzinárodnej scéne vyhral štyrikrát Ligu majstrov, trikrát MS klubov FIFA i európsky Superpohár.

Futbalový klub FC Barcelona si pre Lionela Messiho pripravila aj skvelé spomienkové video, v ktorom hráčovi vzdáva hold za svoje legendárne výkony. 

Záujem má viacero klubov

Argentínsky futbalista Lionel Messi vo štvrtok kontaktoval trénera Paríža St. Germian Mauricia Pochettina. So svojím krajanom preberali možnosť príchodu dlhoročnej opory FC Barcelona do tímu účastníka Ligue 1. Podľa magazínu The Athletic o 34-ročného útočníka majú záujem aj anglické veľkokluby Manchester City, Manchester United a FC Chelsea.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 03:12