TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Fantázia! Jakub Grigar vybojoval v Tokiu striebornú medailu

TASRred30.07.2021., 09:28h
Vynikajúca jazda vodného slalomára Jakuba Grigara prináša na Slovensko striebornú medailu. Predbehol ho len Čech Jiři Prskavec.
Lajkuj Brainee.sk na

Priam excelentná jazda priniesla mladému športovcovi prvú medailu z olympiády. Z Tokia prináša druhý najcennejší kov. Na zlato stratil 3,22 sekún. Podarilo sa mu to po tom, ako dosiahol v semifinále štvrtý najrýchlejší čas.

Druhý cenný kov v Tokiu 

Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar získal na OH 2020 v Tokiu striebornú medailu v K1. Vo finále skončil druhý so stratou 3,22 sekúnd na Čecha Jiřího Prskavca. Bronz patrí Nemcovi Hannesovi Aignerovi (+5,48). 

Pre Slovensko je to druhý cenný kov v Tokiu, trapistka Zuzana Rehák Štefečeková vybojovala vo štvrtok zlato. V ére samostatnosti je to 15. vodnoslalomárska olympijská medaila pre SR, prvá v mužskom kajaku. Na OH 2016 v Riu de Janeiro skončil Grigar piaty.

​Slovenský kajakár postúpil v Tokiu s prehľadom medzi elitnú finálovú desiatku. V semifinále dosiahol napriek dvom trestným sekundám štvrtý najlepší čas, keď predviedol rýchlu, plynulú jazdu. Vo finále išiel čisto a v cieli sa zaradil na prvú priečku, z ktorej ho zosadil iba suverénny Prskavec, bronzový z Ria. 

Ani si to nestihol uvedomiť 

Dvadsaťštyriročný vodný slalomár dosiahol v kanáli Kasai obrovský úspech, no jeho význam si poriadne ani nestihol uvedomiť. Po zisku striebra totiž nasledovalo množstvo povinností, či už organizačných, mediálnych i spojených s dodržiavaní protipandemických opatrení.

„Pravdupovediac s tým cirkusom okolo a množstvom vecí, ktoré si musí človek pamätať, to bolo veľmi zaujímavé, takže som si koniec koncov ani poriadne neuvedomoval, že som na nejakom stupienku na olympijských hrách. Celý ten deň nebol jednoduchý, veľké napätie. Myslím si, že keď si večer ľahnem do postele, začne mi to dochádzať a budem veľmi spokojný,“ odpovedal na otázku TASR.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 21:39