TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Obrovská facka pre slovenský futbal. S EURO-m sa lúčime po vysokej prehre so Španielskom

TASR23.06.2021., 18:45h
Slovenskí futbalisti prehrali v poslednom zápase základnej skupiny E so Španielskom 0:5.
Lajkuj Brainee.sk na

Slovenskí futbaloví reprezentanti prehrávali po prvom polčase stredajšieho stretnutia E-skupiny ME 2020 v Seville so Španielskom 0:2.

Martin Dúbravka v úvode chytil jedenástku Alvara Moratu, ale v 30. minúte si slovenský brankár dal vlastný gól po tom, ako sa strela Pabla Sarabiu odrazila od brvna. V nadstavenom čase pridal druhý zásah Aymeric Laporte a po zmene strán skórovali aj Sarabia a Ferran Torres, výsledok uzavrel ďalší slovenský vlastný gól, ktorý si strelil Juraj Kucka.

Naši futbalisti v podobnom tempe pokračovali aj v druhom polčase, robili veľké množstvo chýb a celkovo sa nedokázali pred domácim mužstvom presadiť. Nedokázali sme vystreliť na bránu a v držaní lopty sme sa držali pod 40 %.

TASR/Michal Svítok

​Inkasovali sme ďalšie tri góly a s týmto debaklom sa definitívne lúčime s Majstrovstvami Európy 2020. V tabuľke sme obsadili tretie miesto s troma bodmi a skóre 2:7 (-5) a je isté, že v tabuľke tretích mužstiev skončíme horšie ako na štvrtom mieste. Víťazmi "éčka" sa stali Švédi, ktorí v paralelne hranom súboji v Petrohrade zdolali Poľsko 3:2.

Slovensko si vyrovnalo negatívny rekord v súťažných zápasoch, 0:5 prehralo aj s Poľskom v roku 1995. V prípravnom stretnutí v tom istom roku podľahlo Argentíne 0:6. Španielsko vyrovnalo najvyšší gólový rozdiel v histórii v ME, rekord drží od roku 2000 Holandsko triumfom nad Juhosláviou 6:1, 5:0 zvíťazili aj Dánsko nad Juhosláviou (1984), Francúzsko nad Belgickom (1984) a Švédsko nad Bulharskom (2004).

E-skupina - 3. kolo:
Sevilla
SLOVENSKO - Španielsko 0:5

Rozhodovali: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všetci Hol.)
ŽK: Duda - Busquets

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 12:17