Reuters
StoryEditor

Hrôzostrašné momenty na EURO. Dán Eriksen skolaboval, lekári ho oživovali priamo na ihrisku

red12.06.2021., 19:48h
Priamo na ihrisku oživovali lekári slávneho futbalistu.
Lajkuj Brainee.sk na

Zápas Dánska s Fínskom na futbalových majstrovstvách Európy poznačila hrôzostrašná udalosť.

Do konca prvého polčasu zostávalo odohrať pár desiatok sekúnd, keď dánsky stredopoliar Christian Eriksen v dueli majstrovstiev Európy proti Fínsku skolaboval. Bojuje o život, podľa posledných správ je pri vedomí.

Mierila k nemu lopta po autovom vhadzovaní, bežná situácia, žiadny súboj. Ale dánsky futbalista padol na zem.

Zábery kamery v tej chvíli boli ešte detailné, diváci sledovali bezvládne telo a neprítomný výraz. Futbalisti okamžite signalizovali k lavičkám, nech na trávnik ihneď vybehnú lekári.

Mali to cez celú šírku ihriska. Zisťovali, čo sa deje. A keď Eriksen nereagoval, jeden z nich sa pustil do masáže srdca.

Štadión v Kodani onemel. Hráči okolo ležiaceho Eriksena a zasahujúcich zdravotníkov vytvorili kruh, väčšina z nich stála chrbtom, slzy v očiach.

Fanúšikovia, ktorých striedavo zaberali kamery, mali hlavy v dlaniach. Anglický rozhodca Taylor medzitým dlho diskutoval s delegátmi, asi po desiatich minútach z ihriska odišli fínski futbalisti a krátko po nich aj tí dánski.

Eriksena odniesli z ihriska na nosidlách. Portál France24 informuje, že fotograf agentúry Reuters videl, ako Eriksen zdvihol ruku, keď ho odvážali.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 17:20