Hokejisti SlovenskaTASR/J. Novák
StoryEditor

Pre našich chlapcov šampionát končí. Slovenskí hokejisti podľahli USA

TASR03.06.2021., 17:28h
Vo vytúženom štvrťfinále MS v hokeji sme podľahli Američanom 1:6.
Lajkuj Brainee.sk na

Slovenskí hokejisti sa neprebojovali do semifinále na majstrovstvách sveta v Rige. Vo štvrtkovom štvrťfinále podľahli USA vysoko 1:6. Na turnaji obsadia 7. alebo 8. miesto, podľa výsledku Kanady vo večernom stretnutí s tímom Ruského olympijského výboru.

Jediný gól

Američania položili základ víťazstva už v prvej tretine, v ktorej dominovali a vyhrali ju 3:0. Slováci strelili jediný gól v 33. minúte po strele Petra Cehlárika. 

Za troch najlepších hráčov Slovákov na turnaji vyhlásili obrancu Mislava Rosandiča a útočníkov Mareka Hrivíka a Petra Cehlárika. Najlepšími hráčmi v zápase boli Adam Jánošík a Colin Blackwell.

Semifinálový súper Američanov bude známy až po odohratí všetkých štvrťfinálových duelov. Po nich sa urobí tabuľka štyroch postupujúcich a na základe umiestnenia v základných skupinách sa vytvoria dvojice klasickým spôsobom 1 - 4 a 2 - 3. 

Zanechali dobrý dojem 

„Kľúčom k dnešnému zápasu bola prvá tretina. My sme hneď na začiatku hrali v oslabení 3 proti 5, odohrali sme ho dobre, ale to akoby nastavilo priebeh prvej časti. Američania boli oveľa rýchlejší a silnejší v osobných súbojoch, a preto si dnes zaslúžili postúpiť do semifinále. Na tomto turnaji sme určite zanechali dobrý dojem, lebo väčšinu zápasov sme odohrali dobre, čo sa týka pohybu a agresivity. Nezvládli sme tri zápasy, so Švajčiarskom, v ktorom sme mali veľa vylúčení, s Českom a dnes s USA, keď sme pokazili prvú tretinu,“ uviedol po zápase Ján Pardavý, asistent trénera SR.

„Postúpili sme do štvrťfinále, i keď od nás veľa ľudí neočakávalo veľa. Som hrdý na tento tím a na to, čo chlapci predviedli,“ skonštatoval Marek Hrivík, útočník SR.

TASR/Jaroslav Novák

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 15:23