Švajčiari nás porazili 8:1TASR
StoryEditor

Švajčiari sú definitívnymi víťazmi, Slovákov zdolali 8:1

TASR27.05.2021., 17:38h
Slovenskí hokejisti utrpeli na MS v Rige prvú prehru v A-skupine. Vo štvrtkovom zápase proti Švajčiarsku podľahli súperovi hladko 1:8, pričom až päťkrát inkasovali v oslabení.
Lajkuj Brainee.sk na

Slováci klesli v tabuľke o skóre na tretie miesto s deviatimi bodmi, druhí Helevéti majú rovnaký počet bodov. O triumf Švajčiarov sa najvýraznejšie pričinili dvojgóloví Gregory Hofmann a Romain Loeffel.

Piaty zápas na šampionáte odohrajú Slováci v sobotu o 19:15 proti Dánsku, Švajčiari sa v rovnaký deň o 15:15 predstavia proti Rusku. Oba tímy sa od úvodu pozorne strážili, prvý zákrok si pripísal Berra až po troch minútach. Musel však vyriešiť sľubnú šancu Gernáta, slovenský obranca sa dostal do zakončenia po prihrávke Hrivíka.

V siedmej minúte fauloval Pospíšil v útočnom pásme Ambühla a inkasoval trest do konca zápasu. V oslabení najskôr Liška šikovne zobral puk Berrovi, ale Sukeľ ho nedokázal dostať do bránky. Potom sa Švajčiari usadili v pásme a po strele Diaza, ktorú ešte nešťastne tečoval Studenič, viedli 1:0. Hra sa potom prelievala zo strany na stranu, oba tímy výborne korčuľovali, vyrovnať sa Slovákom nepodarilo ani po dvoch strelách Gernáta.

Na snímke zľava Pavol Skalický (Slovensko) a radosť hráčov Švajčiarska po góle Na snímke zľava Pavol Skalický (Slovensko) a radosť hráčov Švajčiarska po góle TASR

Už počas druhej tretiny viedli Švajčiari

Švajčiarski hokejisti hrali na začiatku druhej tretiny presilovku, po ktorej išli do dvojgólového vedenia. Andrighetto využil Hudáčkov zakrytý výhľad presnou strelou. Slováci potom mali šancu, ale Hrivík po strele švihom iba opečiatkoval ľavú žŕdku. Vzápätí už viedli Helvéti o tri góly, z pravého kruhu mieril presne Loeffel. Ramsayho zverenci potom mali k dispozícii prvú presilovku v zápase, ale nedokázali ju využiť. Naopak, tesne po jej skončení sa na Hudáčka rútil Untersander, ale zakončil len do žŕdky. To už boli Švajčiari čoraz viac nebezpečnejší, v 37. strelil ich štvrtý gól Hofmann.

V úvode tretej tretiny sa zopakoval scenár z úvodu druhej. Švajčiari hrali presilovku a Meier v nej zaznamenal tretí gól. Onedlho to mohlo byť už 6:0, ale Hudáček výborne zasiahol po blafáku Vermina. Na druhej strane trafil Lantoši spojnicu a o pár sekúnd neskôr prekonal Hudáčka Kurashev. Hladkú prehru Slovenska potom zmiernil Krištof, keď zužitkoval prihrávku Cehlárika, ale po ďalších využitých presilovkách si Helvéti pripísali zaslúžený triumf.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 03:37