RTVS
StoryEditor

Dohra v kauze Merčiak. V RTVS končí zamestnanec, ktorý zverejnil nahrávku plnú vulgarizmov

som10.02.2022., 10:00h
Dohady, že video s nadávajúcim komentátorom Marcelom Merčiakom pustil do internetového éteru zamestnanec verejnoprávnej televízie, sa potvrdili.
Lajkuj Brainee.sk na

Minulý týždeň prevalcovala internety nahrávka z olympiády v Číne. Známy športový komentátor Marcel Merčiak vulgárne vynadal kolegom po tom, čo od nich dostal nesprávnu informáciu.

Nahrávka vyvolala veľký rozruch, vyjadroval sa k nej asi každý, kto mohol. Moderátorov výstup sa stal aj zdrojom vtipov. Merčiak svoje konanie oľutoval. „Celá situácia ma ľudsky veľmi mrzí, pod tlakom emócií som reagoval nevhodným spôsobom,“ povedal.

Už nie je zamestnancom RTVS

Televízia sa vyjadrila, že ju celá situácia rovnako mrzí a že takéto nedorozumenia sa majú riešiť interne. V televízii už zistili, kto nahrávku vypustil na verejnosť. Televízia sa s ním nemaznala a dostal okamžitú výpoveď.

RTVS dôsledne prešetrila situáciu ohľadom uniknutej nahrávky súkromnej konverzácie zamestnancov. Osoba, ktorej konanie viedlo k úniku predmetnej konverzácie, už nie je zamestnancom RTVS, k čomu dospeli po vzájomnej dohode s priamym nadriadeným,“ povedala médiám hovorkyňa Andrea Pivarčiová.

​Čo bude s Merčiakom?

Konzekvenciám sa nevyhne ani samotný Merčiak. Po návrate z pracovnej cesty ho čaká konfrontácia s vedením televízie. V rámci ochrany súkromia a zamedzeniu ďalšieho šírenia negatívnych emócií medzi verejnosťou nebudeme špecifikovať meno ani pracovné zaradenie danej osoby. Chceme však zdôrazniť, že táto osoba nebola v priamom konflikte s Marcelom Merčiakom a zverejneniu nepredchádzali osobné konflikty z minulosti ani súčasnosti. RTVS veľmi zodpovedne pristupuje k atmosfére a vzťahom na pracovisku a vzniknutú situáciu budeme interne riešiť aj s Marcelom Merčiakom po jeho návrate z Pekingu.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 02:33