Zuzana v očkovacej lotérii nestihla povedať heslo, napriek tomu výhru dostane (ilu)facebook.com/Byť zdravý je výhra
StoryEditor

Zuzana zo Solivaru svoju výhru dostane: Obohatí sa o 400-tisíc eur, ktoré jej utiekli v očkovacej lotérii

ros22.09.2021., 14:54h
Náhradnú očkovaciu prémiu vypláca vyhlasovateľ do 60 dní odo dňa jej priznania.
Lajkuj Brainee.sk na

Vláda v stredu schválila možnosť vyplatenia náhradnej očkovacej prémie Zuzane zo Solivaru, ktorá o peniaze prišla v očkovacej lotérii. Prilepší si tak o 400-tisíc eur, o ktoré mohla byť "ukrátená vinou oneskoreného televízneho signálu," uvádzajú tvnoviny.sk

Koncom augusta zdvihla včas telefón a povedala správne heslo, no pre oneskorený signál vysielania na internete ho nestihla vysloviť v časovom limite. Vtedy platili iné pravidlá, podľa ktorých výhru získať nemohla. Minister financií Igor Matovič hovoril o nespravodlivosti, no autorom štatútu bol pritom jeho rezort. Teraz sa vláda zhodla na tom, že jej môžu vyplatiť náhradnú očkovaciu prémiu.

Zuzana svoju výhru dostane (ilu) Zuzana svoju výhru dostane (ilu) TASR/Jaroslav Novák

Novela totiž počíta s tým, že náhradnú očkovaciu prémiu môže vyhlasovateľ vyplatiť len na základe odporúčania osobitnej komisie. „Tá by mala posúdiť dôvod hodný osobitného zreteľa. Členov osobitnej komisie má vymenovať vyhlasovateľ súťaže, ak má pochybnosti o nezískaní prémiovej výhry z dôvodu hodného osobitného zreteľa,“ uvádza Denník N. 

Novelu musí ešte odobriť parlament, pričom výškou náhradnej očkovacej prémie by mala byť pôvodná suma prémiovej výhry, o ktorú súťažila. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 07:16