TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Zaočkovať sa dala už polovica dospelých Slovákov. Prezidentka sa im poďakovala

TASR12.08.2021., 13:28h
Lajkuj Brainee.sk na

Prezidentka Zuzana Čaputová sa poďakovala ľuďom, ktorí sa dali zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Uviedla to v reakcii na informáciu rezortu zdravotníctva, že prvou dávkou vakcíny je zaočkovaných už 50 percent dospelej populácie Slovenska, čo predstavuje viac ako 2.300.000 ľudí.

Upozornila na výhody očkovania

Prezidentka upozornila na výhody očkovania aj pre celú spoločnosť. „Zaočkovaní ľudia predstavujú menšie riziko šírenia vírusu, nezaťažia nemocnice náročnou liečbou covidových pacientov a zároveň pomôžu, aby sme sa vyhli najtvrdším reštriktívnym opatreniam, vďaka čomu bude môcť naša ekonomika, služby, šport a kultúra fungovať aj počas nastupujúcej vlny pandémie,“ vyhlásila hlava štátu na sociálnej sieti.

Čaputová tiež pripomenula tvrdenia virológov, že skôr či neskôr získa imunitu každý, no máme na výber, či potrebnú imunitu získame očkovaním alebo ju získame prekonaním ochorenia COVID-19 „aj za cenu strát na životoch a s vážnymi následkami na zdraví u mnohých spoluobčanov“.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 17:14