TASR/AP
StoryEditor

Slovenskí hasiči pomôžu Grékom v boji s ničivými požiarmi

TASR07.08.2021., 12:38h
Požiare naďalej vyčíňajú na polostrove Atika, ktorý zahŕňa aj metropolitnú oblasť Atén.
Lajkuj Brainee.sk na

Slovensko poskytne pomoc Grécku pri hasení rozsiahleho požiaru. Informovala o tom Katarína Križanová z komunikačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). 

„Hasičský a záchranný zbor po odsúhlasení Ministerstvom vnútra SR aktuálne zhromažďuje a pripravuje techniku a príslušníkov z Modulu pozemného hasenia lesných požiarov. Modul bude v najbližších hodinách vyslaný na pomoc v boji s rozsiahlym lesným požiarom v Grécku,“ priblížila Križanová.

Evakuovali stovky ľudí

Situácia s požiarmi v Grécku sa naďalej zhoršuje, tamojšie úrady nariadili evakuáciu stoviek turistov a domácich obyvateľov. Lesné požiare, ktoré v Grécku trvajú už 11 dní, si medzičasom vyžiadali už druhú obeť.

S plameňmi bojuje najmenej 1450 hasičov, ktorí majú k dispozícii aj 15 hasičských lietadiel. Okrem toho do Grécka ako posily dorazili aj požiarnici z iných krajín - Ukrajiny, Rumunska, Cypru, Francúzska, Švajčiarska, Švédska a Chorvátska.

V gréckej metropole je nedýchateľný vzduch

Požiare naďalej vyčíňajú na polostrove Atika, ktorý zahŕňa aj metropolitnú oblasť Atén, aj na druhom najväčšom ostrove v krajine - ostrove Evia, i na Peloponézskom polostrove na juhozápade Grécka. V gréckej metropole je nedýchateľný vzduch, obyvateľom sa neodporúča vetrať a mali by obmedziť pohyb vonku. Požiare zasiahli napríklad aj grécky ostrov Eubója či mestečko Olympia, v ktorom sa v roku 776 pred naším letopočtom konali prvé olympijské hry.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 21:16