Obvinili Miroslava VýbohaMAFRA/Michal Šula
StoryEditor

V známej kauze Mýtnik obvinili oligarchu, ktorý má blízko k Robertovi Ficovi

rtkl04.08.2021., 10:44h
Okrem Miroslava Výboha majú na krku obvinenie aj podnikateľ v IT či bývalý šéf Finančnej správy.
Lajkuj Brainee.sk na

Polícia obvinila oligarchu Miroslava Výboha, informuje Denník N. Obvinenie sa má týkať aj ďalších osôb a súvisieť s kauzou Mýtnik.

V súvislosti s kauzou Mýtnik, kde ide o korupciu pri štátnych IT zákazkách, majú aj v súčasnosti podľa Aktualít prebiehať ďalšie zásahy. 

V súvislosti s kauzou Mýtnik je obvinený aj Jozef Brhel, podnikateľ v IT Michal Suchoba či bývalý šéf Finačnej správy František Imrecze.

O Miroslavovi Výbohovi sa v minulosti viackrát hovorilo v súvislosti so stranou Smer. Výboh zvykne byť označovaný za jedného zo skrytých sponzorov Smeru a blízky priateľ Roberta Fica. Niektoré špičky stavebného biznisu ho označujú aj za majiteľa Doprastavu, on to však odmieta.

Výboh v minulosti pôsobil v zbrojárskom priemysle, v posledných rokoch sa preorientoval predovšetkým na nehnuteľnosti a investície. Jeho fond MiddleCap má rozbehnuté projekty v Londýne, Bratislave, najnovšie expandoval do Berlína. 

Spoločnosť MidleCap sa v roku 2018 spojila s realitným holdingom Mayfair Assets Ltd., ktorý vlastní Miroslav Výboh. Vznikol tým MiddleCap Group, ktorý je investičným holdingom so sídlom v Luxemburgu. Angažuje sa v poradenských službách, private equity, real estate a venture capital.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 01:06