Za tento výrok si v roku 2014 ešte opozičný poslanec Igor Matovič vyslúžil nomináciu na anticenu Homofób roka: „Oveľa lepšie bude dieťaťu, ak bude v detskom domove, ako sa má pozerať na prerobenú mamu a otca. Bude úplne mešuge…“.TASR/Dano Veselský
StoryEditor

„Včielku mám už za sebou“. Matovič sa nechal zaočkovať Sputnikom, rypol si do koho mohol

Minister financií Igor Matovič dostal prvú dávku vakcíny Sputnik V, ktorú „vybavil“ pre Slovensko ešte počas toho, ako sedel na premiérskej stoličke.
Lajkuj Brainee.sk na

Igor Matovič sa dal zaočkovať ako posledný koaličný líder. Keď sa vakcinácia na Slovensku iba pomaly rozbiehala, pred objektívmi sa striedali známe osobnosti a politici, ktorí tak chceli dokázať, že ide o bezpečný krok. V tom čase však Matovič prekonal covid-19 a očkovanie pre také osoby nebolo odporúčané najbližších 90 dní. Medzičasom prišla kauza Sputnik.

Výhovorky?

„Myslím, že sa mi podaril malý zázrak. Dva milióny vakcín Sputnik,“ pochválil sa svojho času. Neskôr očkovanie Sputnikom odmietol, vraj preto, lebo musí pracovne cestovať po Európe - čo s neregistrovanou vakcínou nie je pohodlne možné. Táto výhovorka však nebola úplne na mieste. Cestovať by mohol, vzťahovala sa naňho výnimka, ktorú vyhláškou zaviedol hlavný hygienik Ján Mikas.

Neskôr hovoril, že vyčkáva, lebo sa chce ísť dať očkovať spolu s dcérou. Napokon sa však prihlásil na neregistrovanú látku, ktorá deťom určená nie je, na ktorú podľa jeho slov čakal pofidérne dlho. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský to však vyvrátil.

Status à la Matovič

Teraz prišiel Matovičov čas. Na sociálnu sieť napísal, že „včielku má už za sebou“. „Keďže niekto šíril svoje bludy: na termín som sa nahlásil 30. júna večer, 21. júna 12:42 mi prišlo potvrdenie s termínom na včera,“ napísal expremiér.

„Ak by dezoláti v politike, v ŠÚKL a médiách Sputnika nedémonizovali, mohli sme mať ním dnes zaočkovaného polmilióna ľudí tak ako Maďari,“  myslí si.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 21:53