Dianu môžeš poznať pod prezývkou Nasratá žena. Okrem toho vystupuje aj v podcaste Divoká jazdaNasratá žena
StoryEditor

Nasratá žena: Občas sa ráno zobudím a nezmestím sa do nohavíc. No aj to je v poriadku

Radka Rosenbergová21.07.2021., 18:00h
Na internete svojimi paródiami baví desiatky tisíc fanúšikov. Okrem toho so svojou kamarátkou Ivetou založila podcast Divoká jazda, kde rozoberajú všemožné zaujímavé témy či nahráva rôzne vtipné covery songov. Na instagrame uvádza výstižné heslo: „Mám len jednu vrásku… Sedím na nej.“ Zoznám sa s Dianou, a.k.a Nasratou ženou.
Lajkuj Brainee.sk na

Útočili na známe osobnosti

Na sociálnych sieťach sa snaží ľudí zabávať, no ženám tiež ukazuje, aby sa mali rady také, aké sú. Nasratá žena je obyčajné dievča zo sídliska malého mesta, ktoré sa z času na čas snaží rozosmiať ľudí. Občas som veselá, inokedy mám rôzne nálady ako každá žena, no v konečnom dôsledku si chcem len užívať život so všetkým, čo k tomu patrí,“ charakterizuje samu seba Diana.

Myšlienka založiť Nasratú ženu prišla úplne spontánne. Najskôr skladala krátke básničky, a keď nadobudla dojem, že sa už len opakuje a nemá svetu čo povedať, projekt zastavila a venovala sa iným veciam. „Raz mi však v aute z ničoho nič napadol text na skladbu Dance Monkey, a keďže sa blížil Valentín, skúsila som nahrať jej cover verziu a dala ju na internet. Vôbec som nečakala, že by sa dostala medzi širšie publikum, bola to len ironická zábava voči sviatku zamilovaných, no stala sa virálnou. Neskôr si už ľudia začali sami pýtať ďalšie skladby, a tak som len prirodzene pokračovala, aj keď to malo byť pôvodne len jednorazovou záležitosťou,“ spomína Diana.

Diana paroduje väčšinou známe osobnosti a aj keď sa spočiatku bála, ako to zoberú, neprestala s tým. „Keď som robila prvú paródiu, po pár komentároch ľudí som sa zľakla, aby sa daná celebrita neurazila, pretože na ňu útočili, aj keď nebolo v mojom úmysle ju atakovať. Išlo len o zábavu a uhol pohľadu. Vtedy som napísala Nele Pociskovej, ktorej sa to týkalo, a vysvetlila jej situáciu. Povedala, že je všetko v poriadku. S negatívnou reakciou som sa zatiaľ nestretla, práve naopak, mnohé z osobností fotky komentovali, či dokonca zdieľali. Ak by som však niekoho urazila, čo v žiadnom prípade nemienim, mrzelo by ma to a fotku by som s najväčšou pravdepodobnosťou stiahla.“

Za volantom či v sprche

Najväčšia inšpirácia sa jej núka zo zahraničia, no sleduje aj slovenských komikov a komičky. „Za gro mojej tvorby považujem cover verzie známych skladieb, pričom tu je mojou inšpiráciou život a situácie, ktoré zažívam nielen ja, ale aj moji známi. Čo sa týka fotografii, roky sledujem komičku Celeste Barber, ku ktorej ma mnohí prirovnávajú, avšak moja tvorba vyplynula zo situácie, keď som mala na sebe oblečené takmer totožné nohavice ako už spomínaná Nela, a tak som urobila paródiu. Vnímam množstvo komikov a osobností nielen zo Slovenska, ale aj zahraničia, no stále sa snažím byť svojská a neopakovať po nikom inom. Všetko, čo publikujem, sú spontánne nápady, nasilu nerobím nič,“ tvrdí Nasratá žena.

​Diana nám dokazuje, že je ako stvorená na humorné texty piesní, ktoré zdieľa na sociálnych sieťach. Kde takéto skvelé cover piesne vznikajú? Samozrejme, pochádzajú z jej hlavy. „Všetko, čo publikujem, píšem sama, samozrejme, okrem hudby, ktorú si “požičiavam” od pôvodných interpretov. Texty vznikajú zväčša za volantom alebo v sprche s tým, že mi niečo musí napadnúť a od toho sa odvíjam ďalej. Dôležitý je pre mňa teda prvotný nápad, a keď nejaký mám, zvyšok textu mi už trvá dopísať len chvíľu. Nejde však o žiadny dramatický proces, ohľadom tvorby mám pomerne kreatívnu myseľ, a preto ak mám ideu, zvyšok ide veľmi rýchlo.“

S naháňaním sa za údajnou dokonalosťou skončila

Zo začiatku na sociálne siete neuverejňovala svoju pravú tvár. Vždy používala vtipný filter, aby ju fanúšikovia nespoznali. Robila to najmä kvôli svojej rodine. „Celý tento projekt som najskôr robila v absolútnej anonymite, pretože som sa bála práve morálnych reakcii mojich najbližších, no keď som im oznámila, že som to ja, boli nadšení. A tým nemyslím len kamarátov, ale aj rodičov, krstnú či staré mamy. Priznávam, mala som voči nim predsudky, no s hrdosťou môžem povedať, že sú mojimi najväčšími fanúšikmi, podporujú ma a mám v nich nezameniteľnú oporu,“ opisuje.

Aj keď používa na fotografiách rôzne filtre, ktoré menia jej tvár, svoju postavu uverejňuje takú, ako v skutočnosti vyzerá. Takýmto spôsobom sa snaží ženám dať určité posolstvo. Majú sa mať totiž rady také, aké sú. Diana však priznáva, že jej samej to tiež trochu trvalo. „V každom období života som chcela byť iná, prípadne som si našla, čo by som vylepšila, či už ide o vlasy, nechty alebo kilá navyše. Aj dnes som názoru, že ak so sebou nie sme spokojné, samozrejme, robme s tým niečo. Ale nie preto, že to od nás vyžaduje muž, okolie, neznámi hejteri na sociálnych sieťach či spoločnosť, ale preto, že to chceme my osobne. Na nežnejšie pohlavie je aspoň z môjho pohľadu neustále vyvíjaný určitý tlak a vždy sa snažíme vyhovieť údajnej dokonalosti. Som presvedčená, že každá z nás je úžasná presne taká, aká je a ak problémy nezasahujú do nášho zdravia, je úplne v poriadku mať zo seba dobrý pocit aj s výraznejšími bokmi,“ vyzýva ostatné ženy.

Nikto nie je dokonalý a presne to sa snaží Nasratá žena povedať ostatným dámam. Každá z nás má občas chvíľky, keď sa necítime najlepšie a čo-to by sme na sebe zmenili. No je dôležité si uvedomiť, že každá z nás je krásna a svojím spôsobom výnimočná.

„Nikdy som nepatrila k pesimistom, a preto som vždy fungovala s tým, čo mám. Občas sa ráno zobudím, nezmestím sa do nohavíc a poviem si, že vyzerám hrozne, pričom tento pocit sa mi prenesie do celého dňa, no aj je to v poriadku. Inokedy vstanem, poviem si, že som kočka a srším sebavedomím, ktoré si nekúpite za žiadne peniaze. Dlhé roky trpím výrazným akné s drobnými jazvami po tvári, a kým som niekedy preplakala celý deň, inokedy som si zo seba urobila srandu. Neviem, či existuje definícia, ako sa mať rád, avšak mne pomohol humor, nadhľad a moment, keď som si povedala dosť, končím s naháňaním sa za údajnou dokonalosťou. Povedzme si totiž úprimne, že pre každého je dokonalé niečo iné a každý má absolútne rozdielny vkus. Dôležité je, aby sme so sebou boli spokojní my sami,“ dodáva.

Žiadne platené spolupráce

Možno sa ti to nezdá, no sociálnymi sieťami či tvorbou podcastov si Diana na živobytie nezarába, popri tomto kreatívnom priemysle má ešte jednu prácu. „Podcasty a sociálne siete mám len pre radosť a zo zábavy. Zatiaľ som nekývla na žiadne spolupráce, doslova sa im vyhýbam, a teda z nich neprijímam ani cent. Rada podporím niekoho, s koho službami som spokojná, prípadne zazdieľam jedlo, ktoré mi chutí, ale peniaze či produkt som si vyslovene nikdy nepýtala. Mám totiž svoju prácu, ktorá ma baví a adekvátne zabezpečí.“

Ako sme už spomínali, okrem sociálnych sietí tvorí aj podcast s názvom Divoká jazda #bezhanby. Na ňom spolupracuje so svojou kamarátkou Ivet, kde preberajú všemožné témy z každodenného života žien bez akéhokoľvek prikrášlenia. Sú dlhoročné priateľky a tento nápad vydávať Divokú jazdu vznikol úplne spontánne. Moju kolegyňu by som opísala ako mimoriadne vtipnú, empatickú, inteligentnú a sčítanú osobnosť, ktorá má navyše rovnaký druh ironického humoru ako ja. Sedíme si po mnohých stránkach, no predsa sme rozdielne. Tým, že je medzi nami kontrast v nejednej veci, sme sa rozhodli vytvoriť podcast. Aj keď sme si spočiatku nevedeli predstaviť, ako to budeme stíhať, podelili sme si úlohy a pracujeme ako hodinky. Najskôr sme mali približne 50 tém a postupne sa učíme, ako napredovať. Všetko si totiž robíme samy - od dramaturgie cez nahrávanie, zvuk, strihanie po publikovanie a obe nás to veľmi baví,“ opisuje Diana.

​Témy sa im hrnú, takpovediac, samé. Nájde sa v nich každá, pretože sú súčasťou nášho života. „Nemáme nejaký vzorec, podľa ktorého by sme si určovali, o čom sa budeme v daný týždeň rozprávať, skôr je to o dohode. Často sa nám stanú situácie, o ktorých máme chuť hovoriť, prípadne sa vyjadriť k aktuálnej téme. Tak to bolo, keď sa Ivet sklamala v láske a urobili sme epizódu o pomstách bývalým partnerom, prípadne mnou otriasol film o zneužívaní mladistvých dievčat, čomu sme sa venovali pri riešení posielania nahých fotiek cez internet. Aj keď sa snažíme viesť Divokú jazdu #bezhanby predovšetkým s dôvtipom, kde poslucháči vždy pochopia, že nie všetko je tak čierne, ako sa zdá a veci treba brať s nadhľadom, niektoré témy sú jednoducho vážne, či už išlo o šikanu a komplexy z váhy, používanie filtrov na sociálnych sieťach, v dôsledku ktorých sa môžu ženy cítiť odpudivo. Alebo posledné toxické vzťahy spojené s týraním.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Divoká jazda #bezhanby (@divokajazda)

Nielen zabávajú, ale aj vzdelávajú

Niektorí ľudia porovnávajú Divokú jazdu s podcastom Evelyn a Petry Polnišovej jauuu, PS: to bolelo. Diane to však nijako neprekáža. Občas mám dojem, že ktokoľvek robí čokoľvek, nevyhne sa porovnávaniu. Nás od februára, keď sme začali nahrávať, kontaktovala len jedna žena s tým, že “opakujeme” po Evelyn a Peti, inak máme výhradne pozitívne reakcie, ktoré nám dievčatá i muži píšu doslova denne. Rozumiem, že máme možno v niečom podobný formát podcastov, avšak baby, ktorým veľmi fandíme a sme ich nadšenými fanynkami, to robia svojim spôsobom a my, naopak, iným. Na našom malom trhu sú desiatky podcastov, pričom my sa snažíme byť naozaj otvorené, hovoríme o vlastných skúsenostiach, snažíme sa zapojiť aj fakty a nejakú tú edukačnú hodnotu, kým poslucháči, a teda zároveň tvorcovia podcastu, sú našou prvoradou a nenahraditeľnou súčasťou. Myslím, že tí, čo nás počúvajú, si k nám vytvorili vzťah a vedia, že sme len sami sebou a môžu sa s nami v anonymite rozprávať na akúkoľvek tému.“

Ich fanúšikovia sú z podcastu naozaj nadšení a stretávajú sa len s pozitívnymi reakciami. „Musím si zaklopať, ale reakcie na podcast sú doslova fantastické a nečakali sme až takú pozitívnu spätnú väzbu. Poslucháči sa nám zdôverujú s intímnosťami, ktoré nikdy nikomu nepovedali, trápeniami, no mnohí nám aj ďakujú, že vďaka nášmu podcastu posunuli svoj život ďalej. Ak by sme ním mali pomôcť čo i len jedinému človeku, má to pre nás zmysel.“

A čo Nasratá žena odkazuje svojim  fanúšikom? Podľa nej by sme mali byť pozitívni, nech sa deje čokoľvek. „Neexistuje problém, ktorý by sa nedal vyriešiť, a preto sa pokúste usmievať, aj keď sa občas môže zdať, že nie vždy sa to dá. Majte krásne leto!“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Divoká jazda #bezhanby (@divokajazda)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. apríl 2024 02:54