Archív HN
StoryEditor

Hegerova vláda je reštartom po ťažkom období pandémie, tvrdí Remišová

TASR10.07.2021., 15:06h
Strana Za ľudí vníma sto dní vlády Eduarda Hegera (OĽANO) ako reštart po ťažkom období pandémie nového koronavírusu.
Lajkuj Brainee.sk na

„Počas vlády Igora Matoviča sme sa sústredili na boj s pandémiou, teraz sa sústredíme na obnovu Slovenska po kríze,“ skonštatovala líderka strany a vicepremiérka Veronika Remišová. Vyzdvihuje tiež konsenzuálny prístup premiéra a orientáciu na výsledky.

Strana podľa Remišovej využila prvých 100 dní Hegerovej vlády na prípravu zásadných zmien a reforiem. Jednou z nich je odstraňovanie byrokracie pre občanov a podnikateľov. V tejto súvislosti poukázala na vládou schválený antibyrokratický zákon, ktorým sa ruší 21 okruhov potvrdení a výpisov, ktoré ušetria štyri milióny papierov a 40 miliónov eur ročne. Inovatívny prístup sa podľa nej týka aj riešenia životných situácií.

Vyzdvihuje tiež schválený štvrtý balíček zjednodušovania eurofondov, ktorý by mal pomôcť všetkým ministerstvám využívať eurofondy flexibilnejšie, rýchlejšie a jednoduchšie. S Európskou komisiou bolo vyrokované prerozdelenie 780 miliónov eur z protikrízového balíka REACT-EU, ktoré sa využívajú na podporu pracovných miest, na zdravotníctvo, obnovu škôl, či zelené riešenia. „V justícii naďalej pokračujeme na súdnej mape s cieľom obnovy dôvery v justíciu, skrátenie súdnych konaní, či na sfunkčnení Najvyššieho správneho súdu. Obete trestných činov sa vďaka novele dočkajú efektívnejšej pomoci,“ sľubuje Remišová.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 11:23