Od júla bude možné zakúpiť lístok priložením platobnej karty vo vozidle MHD (ilu)TASR
StoryEditor

V Bratislave si od júla môžeš zakúpiť lístok priložením platobnej karty vo vozidle MHD

TASR22.06.2021., 10:56h
Od 1. júla bude možné zakúpiť si cestovný lístok priložením platobnej karty vo vozidle bratislavskej mestskej hromadnej dopravy k označovaču cestovných lístkov. Na utorkovej tlačovej konferencii informoval o spustení pilotnej fázy projektu Kartuj Andrej Zigmund z predstavenstva Dopravného podniku Bratislava (DPB).
Lajkuj Brainee.sk na

„Ide o systém kúpy cestovného lístka priamo vo vozidle. Nie je potrebné, aby bol cestujúci vybavený cestovným lístkom z prednákupu. Stačí, aby pristúpil s kartou k označovaču cestovných lístkov,“ uviedol Andrej Zigmund. Zdôraznil, že novšie vozidlá budú mať tieto označovače pri každých dverách. V prípade starších vozidiel má byť takýto označovač pri dverách, ktoré sú určené pre cestujúcich s detským kočíkom.

Postačí, ak cestujúci pristúpi s kartou k označovaču cestovných lístkov (ilu) Postačí, ak cestujúci pristúpi s kartou k označovaču cestovných lístkov (ilu) TASR

„Každé dvere, pri ktorých je takýto označovač umiestnený, sú označené príslušnou nálepkou,“ doplnil. Cena tzv. TAP-u je jedno euro, pričom cestujúci môže do 45 minút prestúpiť do iného vozidla MHD. „Maximálny denný strop, ktorý cestujúci takto môže precestovať, sú štyri eurá. Zdôrazňujem, že pre každé zariadenie je tento strop počítaný samostatne,“ dodal. Znamená to, že ak má niekto fyzickú platobnú kartu, a tiež kartu v smartfóne, pre každé toto zariadenie sa počíta denný strop zvlášť.

„Pri kontrole cestovných lístkov revízorom sú označovače po dobu 30 sekúnd nezablokované. Po 30 sekundách začne výkon samotnej kontroly,“ doplnil s tým, že revízor overí platnosť lístka priložením karty k svojmu zariadeniu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 15:26