Medvede podľa Michaela Breusa tvoria asi polovicu populácie. "Majú pomerne tradičný spánkový režim, aj keď možno spia trochu menej, než by mali, a sú všeobecne veľmi produktívne." Ranná rutina: 7:00 - 11:00 Hneď, ako sa prebudíte, vyskočte z postele a desať minút sa naťahujte. Dajte si ľahké raňajky: jogurt s ovocím a orieškami, k tomu polliter vody. Štvrťhodinku venujte plánovaniu dňa, potom si ešte len dajte kávu. Vrchol produktivity: 11:00 - 18:00 Ak môžete, začnite okolo jedenástej s prácou, ktorá vyžaduje najviac sústredenia. Až vás začne "dobiehať" kofeín, vyrazte na skorý obed (okolo poludnia) a ideálne ho spojte aj s prechádzkou. Telu i mysli tak pripomeniete, že práve teraz majú byť aktívne. Nutrične vyvážené jedlo by vám potom malo dodať energiu aj na ďalších niekoľko hodín. Okolo druhej zrejme ucítite istý pokles, ale budete dobre naladení: najlepší čas na schôdzky, porady a kreatívnu prácu. Aby ste zvládli celé popoludnie, dajte si v jeho priebehu desiatu bohatú na bielkoviny. Kľudové obdobie: 18:00 - 22:00 Po práci sa prekonajte a choďte ešte cvičiť. Nasledovať by mala ľahká večera s minimom sacharidov. Okolo večera a po večeri je ideálna doba na stretávanie s ľuďmi alebo rozprávanie s rodinou. Záver dňa: 22:00 - 23:00 Po desiatej už "vypnite" ako seba, tak všetky prístroje. O jedenástej zhasnite a choďte spať. Ako medveď máte sklon ponocovať, ale nerobte to. Ráno by sa vám horšie vstávalo.Pixabay
StoryEditor

Pitva obete potvrdila dohady. Na Slovensku máme prvý smrteľný stret medveďa s človekom

TASR15.06.2021., 14:09h
Pitva 57-ročného muža, ktorého telo našli v pondelok v doline Banskô v Liptovskej Lúžnej, preukázala, že zahynul po útoku medveďa.
Lajkuj Brainee.sk na

TASR o tom informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. V novodobej histórii Slovenska ide o prvý smrteľný stret medveďa s človekom.

„Predbežnou správou z pitvy nebohého bolo zistené, že zomrel na následky poranení, ktoré zodpovedali zraneniam spôsobeným útokom medveďa,“ uviedla v utorok Kremeňová pre TASR.

Starosta Liptovskej Lúžnej Albín Husarčík priblížil, že k udalosti došlo, keď bol nebohý muž v doline na prechádzke. Zdôraznil, že ide o lokalitu v extraviláne, kam ľudia zvyknú chodievať.

V centre dediny podľa neho problém s výskytom medveďov nikdy nemali, chodievajú však na salaš. „V prírode sa veľa ľudí stretáva s medveďom, vidia ho, ale prípad napadnutia človeka tu v našej obci ešte nebol,“ podotkol.

​Podľa Kremeňovej prijali policajti oznámenie o nezvestnosti 57-ročného muža z okresu Ružomberok v pondelok (14. 6.) ráno. Vypátrali ho v katastri obce Liptovská Lúžna v okrese Ružomberok bez známok života. Ako dodala vedúca odboru komunikácie Lesov SR Marína Debnárová, prizvaný súdny lekár konštatoval, že k smrti nedošlo prirodzeným spôsobom.

Muž mal podľa Debnárovej na hlave, krku a boku poranenia, ktoré boli spôsobené pohryzením, v mieste nálezu sa našli čerstvé stopy medveďa. Zároveň dodala, že ak to pitva preukáže, pôjde o prvý známy stret medveďa s človekom, ktorý sa skončil smrťou človeka.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 09:28