HNtelevízia
StoryEditor

Protokolistka Holubová: Smerácke nadávky na adresu prezidentky signalizujú stratu argumentov

som03.05.2022., 15:30h
Topiaci sa aj slamky chytá? Niekdajšej vládnej strane Smer v čase, keď niektorí jej najvyšší členovia čelia vážnym obvineniam, dochádzajú argumenty a na sviatok Prvého mája sa uchýlili k vulgarizmom na adresu hlavy štátu.
Lajkuj Brainee.sk na

Oslavy Prvého mája pod taktovkou Smeru sa v Nitre zmenili na protest proti väzobnému stíhaniu poslanca Roberta Fica. „Nech žije Fico,“ pokrikoval dav. Najviac emócii vyburcoval práve expremiér, ktorý v úvode vyzval účastníkov na potlesk solidarity „ ...pre uväzneného Roberta Kaliňáka“.

Neostalo iba pri tom. Vystúpil aj Ľuboš Blaha, ktorý neostal svojej povesti nič dlžný. „Čaputová je americká...“ a vyprovokoval dav, aby jeho vetu dokončil. Zopakovalo sa to niekoľkokrát.

Vulgarizmy si neodpustil ani niekdajší niekoľkonásobný premiér. „Čím je človek väčšia prostitútka, čím je väčšia ku*va, tým je väčšia celebrita" vykrikoval pred davom prevažne dôchodcov.

Prezidentka zareagovala na útoky so slovami, že „slušnosť je možno tichšia a miernejšia, ale vôbec nie slabšia,“ povedala prezidentka.

„Voľba politického slovníka aj nástrojov politického boja sú ich osobnou vecou a vizitkou, za ktorú si budú niesť zodpovednosť. Prezidentke sa tento spôsob politického súboja prieči a odmieta ho. Ako politička aj toto musí zniesť a ako žena a matka iba dúfa, že k ženám vo svojom bezprostrednom okolí sa obaja páni dokážu správať s väčšou úctou,“ uviedol v mene prezidentky jej hovorca Martin Strižinec na adresu poslancov NR SR Roberta Fica a Ľuboša Blahu.

Podľa odborníčky stratili argumenty

Podľa odborníčky na dejiny diplomacie a protokol Márie Holubovej vulgarizmy do úst politikov nepatria, nech sú v akomkoľvek rozpoložení. „Ak politik v komunikácii na vyššej úrovni, či už je to expremiér alebo premiér, používa vulgarizmy na osobný útok, signalizuje to stratu argumentov.“

Holubová pripomína, že osobné útoky a nadávky využíval Robert Fico ešte ako premiér vo vzťahu k médiám.

„Nemôže si dovoliť urážať redaktorov, ktorí si robia svoju prácu. Toto už vedeli politici svetového mena ako Talleyrand, Bismarck či Churchill, ktorí mali svoj názor, ale s médiami komunikovali korektne,“ tvrdí a dodáva, že politik, ktorý má problém s médiami a s prezentáciou nie je politik.

​Ďalej hovorí, že nevyhnutnou súčasťou spoločenského aj pracovného styku elít je pitie destilátov a vína. Na druhej strane zdôrazňuje, že v pracovnej komunikácii alkohol nemá žiadne miesto.

„Niekedy alkohol pracuje ako ventil a spúšťa veci a emócie, ktoré máte v sebe nazhromaždené. Vyjadrenia niektorých politikov zo strany Smer vyzerajú tak, akoby vypúšťali ventil a emócie alkoholom. Je to nepatričné sa tak vyjadrovať na adresu hlavy štátu urážky a to viac, že ide o veľmi šarmantnú ženu. Uvedomme si ďalšiu vec, že politici sú elity národa a mali by svojim konaním byť mladým ľuďom vzorom, uzatvára.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 08:59