shutterstock.com
StoryEditor

Slovenské gymnázium označuje homosexualitu za chorobu. Ľudia s inou orientáciou sú podľa nich narušení

šev06.04.2022., 14:49h
Na facebookovej stránke Mladých SaSkárov sa objavil príspevok, ktorý upozorňuje na kontroverznú výučbu jednej strednej školy. Homosexualita je zranenie a jej následkom sú problémy vo vzťahoch.
Lajkuj Brainee.sk na

„Homosexualita je zranenie. To je najvýstižnejší výraz, vyjadruje podstatu alebo pozadie homosexuálneho sklonu,“ píše sa na snímke z PowerPointovej prezentácie. Autor pokračuje tým, že je to stav nedokončeného rozvoja osobnosti po emocionálnej stránke a stavom nenaplnenej potreby lásky vo vzťahu s osobou rovnakého pohlavia.

Podľa týchto učebných materiálov je homosexualita „výsledkom narušených, zlomených, nedostatočných, zranených vzťahov“.

Mladí SaSkári vo svojom vyjadrení ku kontroverznej výučbe nechcú nikoho uraziť. Avšak podľa ich slov chcú „poukázať na to, že skutočne neplatí, že všetko heterosexuálne a majoritné je dobré a naopak všetko homosexuálne či inak minoritné je zlé“.

Podľa nich všetci ľudia robia chyby a nikto nie je dokonalý. Okrem toho nikto z nás nemá právo útočiť na druhých kvôli ich inakosti. „Ak budeš útočiť na niekoho v tvojom okolí len preto, že je iný/á, než ty, tvoj život odrazu lepším nebude,“ dodávajú na záver.

Škola sa s názormi nestotožňuje

Situáciu okomentovalo aj vedenie Gymnázia Ľ. Štúra v Trenčíne. Podľa stanoviska uverejneného na facebookovej stránke Mladých SaSkárov tieto kontroverzné tvrdenia zazneli na hodinách náboženskej výchovy. O vzniknutej situácii sa dozvedeli až po predmetnej hodine. 

„Vedenie školy a celá škola sa nestotožňujú s prezentovanými názormi a jednoznačne ich odmieta,“ píše sa v stanovisku. Uvedenú situáciu budú riešiť s náboženským vyučujúcim a jeho cirkevnými nadriadenými. Za celú situáciu sa ospravedlňujú.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:55