Za tento výrok si v roku 2014 ešte opozičný poslanec Igor Matovič vyslúžil nomináciu na anticenu Homofób roka: „Oveľa lepšie bude dieťaťu, ak bude v detskom domove, ako sa má pozerať na prerobenú mamu a otca. Bude úplne mešuge…“.TASR/Dano Veselský
StoryEditor

Farizej Matovič? Sputnikom sa očkovať nedá, zatiaľ sa na vakcínu ani neprihlásil

Martina Bednárová28.05.2021., 16:02h
Expremiér povedal na tlačovej besede, že pre „geopolitické hry“ preňho nie je výhodné sa očkovať ruskou vakcínou, ktorú sa mesiace snaží Slovákom nanútiť.
Lajkuj Brainee.sk na

Nejeden diplomatický škandál vyvolal bývalý šéf vlády svojimi rokovaniami s Ruskom či Maďarskom bez prítomnosti či vedomosti slovenskej diplomacie. Teraz, keď prišlo na lámanie chleba a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský povolil očkovanie Sputnikom V na Slovensku, sa Igor Matovič zdráha vakcinácie.

Na tlačovej besede reagoval na otázky novinárov jasne. Očkovať ruským Sputnikom V sa nedá, lebo vraj potrebuje kvôli práci cestovať do zahraničia a to by covid pasom s touto vakcínou nebolo možné. Zatiaľ nie je ani v čakárni na iné vakcíny. Podľa vlastných slov čaká, kedy sa uvoľní očkovanie pre všetkých, aj pre deti.

"Apelujete na ľudí, aby sa vakcinovali, štát sa snaží, a vy nejde vôbec príkladom," poznačila na brífingu redaktorka TV Markíza. 

"No vidíte to, ja som sa nemohol očkovať kvôli tomu že som prekonal covid, a teraz keď som sa už chcel, tak EÚ hrá geopolitickú hru," reagoval na otázky o očkovaní. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 11:17