Očkovací certifikát má viac ako 70-tisíc SlovákovTASR
StoryEditor

Naše certifikáty budú uznávať tri krajiny, Sputnik na vstup do Rakúska stačiť nebude

TASR28.05.2021., 09:55h
Do Rakúska budú môcť občania Slovenska vstúpiť po zaočkovaní s vakcínami registrovanými Európskou agentúrou pre lieky alebo Svetovou zdravotníckou organizáciou.
Lajkuj Brainee.sk na

Česká republika, Maďarsko a Rakúsko budú uznávať slovenské očkovacie certifikáty, uviedol v piatok minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok. Informoval hovorca rezortu Juraj Tomaga.

​"Som rád, že máme prvé výsledky: po mojom rokovaní s maďarským kolegom Szijjártóm, budú naši južní susedia uznávať slovenské očkovacie certifikáty, to isté platí aj v prípade Česka a Rakúska," vyhlásil minister Korčok.

Nešpecifikoval pritom, odkedy ich tieto krajiny začnú uznávať.

HN

Do Rakúska však budú môcť občania Slovenska vstúpiť len s platným certifikátom o zaočkovaní s vakcínami registrovanými Európskou agentúrou pre lieky alebo Svetovou zdravotníckou organizáciou, povedal Korčok.

"Tí občania, ktorí budú očkovaní vakcínou Sputnik V, budú pri vstupe do Rakúska naďalej podliehať platným obmedzeniam, teda budú sa musieť preukázať testom respektíve doložiť potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID-19," uzavrel šéf slovenskej diplomacie s tým, že Rakúsko bude uznávať aj WHO schválenú čínsku vakcínu Sinopharm.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 17:58