Strana Petra Pellegriniho by viedla aj napriek miernemu poklesu preferenciíTASR
StoryEditor

Prepad Kotlebovcov. Do parlamentu by sa už extrémisti nedostali, vyhral by Pellegrini

HNonline.sk20.05.2021., 14:19h
Podľa najnovšieho prieskumu agentúry AKO by Ľudovú stranu Naše Slovensko volilo o niečo viac než dve percentá opýtaných.
Lajkuj Brainee.sk na

Alarmujúce je, že až dvadsať percent opýtaných Slovákov by v najbližších parlamentných voľbách k urnám vôbec nešlo, ďalších pätnásť netuší, ktorú politickú stranu by zakrúžkovalo. Strana Hlas-SD by viedla aj napriek miernemu poklesu volebných preferencií.

Takto by si politické strany podľa prieskumu agentúry AKO rozdelili hlasy voličov Takto by si politické strany podľa prieskumu agentúry AKO rozdelili hlasy voličov Agentúra AKO

Za Hlasom by skončila strana SAS s 13,8 percentami voličov, OĽANO by získalo necelých desať percent. Za ňou by sa umiestnila strana SMER-SD s 9,6 percentami, ktorej preferencie mierne vzrástli, rovnako aj strana Progresívne Slovensko, ktorá by získala 8,5 percenta.

Prekvapením je prepad Kotlebovcov, ktorí by získali iba 2,1 percenta hlasov, pričom minulý mesiac mali až 2,9 percent potenciálnych voličov. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 19:30