Profimedia
StoryEditor

PRIESKUM hovorí jasne. Slováci chcú pomáhať Ukrajincom

TASR03.03.2022., 18:15h
Ľudia na Slovensku chcú pomáhať Ukrajincom. Vyplýva to z on-line prieskumu na vzorke 1000 respondentov, ktorý sa uskutočnil od 25. februára do 1. marca.
Lajkuj Brainee.sk na

Podľa výsledkov prieskumu 61 percent Slovákov je ochotných pomôcť Ukrajincom vecným darom. Polovica oslovených by chcela prispieť prípravou a distribúciou jedla, 37 percent opýtaných chce pomôcť dobrovoľnícky a zhruba štvrtina obyvateľov by pomohla s ubytovaním.

Autormi projektu, v rámci ktorého bol prieskum realizovaný, sú Sociologický ústav Slovenskej akadémie vied (SAV), Ústav výskumu sociálnej komunikácie SAV, prieskumná agentúra MNFORCE a komunikačná agentúra Seesame.

​V piatok štvrtého marca o 17:00 hodine sa na námestí SNP v Bratislave uskutoční aj zhromaždenie pod názvom Mier na Ukrajine: Za vašu aj našu slobodu. Prostredníctvom telemostu sa k zhromaždeniu pripojí aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 20:22