Juraj Ridzoň/FB
StoryEditor

Známy dobrovoľník z ARO oddelenia v nemocnici končí. Vstupuje do politiky

Lukáš Kovalčík08.02.2022., 11:00h
Jerguš Ridzoň rok pomáhal v nemocnici, momentálne sú však jeho plány iné.
Lajkuj Brainee.sk na

Pandémia je súčasť našich životov už takmer dva roky. Obmedzenia, lockdowny, testovanie a smutné správy na dennom poriadku o počte mŕtvych či infikovaných sú bohužiaľ vecami, s ktorými sa stretávame neustále.

Nehovoriac o zničených ekonomikách a ľuďoch, ktorí sú skrátka na pokraji síl. K týmto ľuďom určite patria aj slovenskí zdravotníci, ktorí dennodenne bojujú s vírusom v prvej línii. Určite im nepomáha ani nízka zaočkovanosť na Slovensku a hoaxy. Dobrovoľník Jerguš Ridzoň však vystúpil zo svojej komfortnej zóny a namiesto prázdnych rečí a filozofovania o pandémii, priložil ruku k dielu. 

V nemocnici končí

Rok totiž pôsobil ako dobrovoľník na ARO v nemocnici na Kramároch. Nedávno však oznámil, že s touto prácou končí.

„Priatelia, chcem sa s vami v mori marazmu a zlých správ podeliť aj o čosi pozitívne. Pred pár dňami som sa dozvedel, že moje covidové oddelenie v nemocnici na Kramároch momentálne pre nízky nápor pacientov zatvárame.Pandémia ešte neskončila, ale mám pocit, že všetci už cítime blížiaci sa návrat normálu kdesi za rohom,“ napísal Ridzoň na svojom Facebooku. Viac o jeho pôsobení v nemocnici sme písali v tomto článku.

Dobrovoľník v emotívnom poste popísal, že v nemocnici zažil aj smútok a totálnu beznádej, ale aj šťastné konce prípadov, ktoré nevyzerali dobre.

„Zdravotnícke pracovníčky a zdravotnícki pracovníci si zaslúžia náš neskonalý rešpekt, podporu a vďaku. To, čím si niektoré a niektorí museli prejsť a denne si prechádzajú je doslova nadľudský výkon. Bohužiaľ ich trápenie počas pandémie pokračovalo aj za bránami nemocníc, kedy museli mnohé a mnohí z nich znášať nenávistné prejavy od ľudí, ktorí po tisíckach obetí dokázali stále covid popierať,“ vysvetľuje Ridzoň.

Fatálne zlyhanie spoločnosti

Jerguš Ridzoň ďalej v príspevku kritizuje prístup štátu k pandémii covid-19 a neváha použiť ani ostré slová.

„Ako spoločnosť sme v tejto skúške fatálne zlyhali. Ako krajina sme nedokázali predísť mnohým úmrtiam, ktorým sa dalo predísť. Pandémia zmenila životy celej našej generácie a ukázala aký devastačný vplyv môžu mať dezinformácie a nesúdržné elity. Uvidíme čo prinesú najbližšie mesiace,“ píše mladý dobrovoľník. Na konci postu dodáva, že ak by sa pandemická situácia zhoršila, vrátil by sa ku dobrovoľníckej práci.

Vstup do politiky

Ridzoň zároveň informuje, že dobrovoľníctvo nateraz vymieňa za politiku, a vstupuje do novo založenej mestskej strany Team Bratislava. S jej šéfom bratislavským primátorom Vallom však už v minulosti spolupracoval.

„S Matúš Vallo sa naše cesty pretli už na začiatku jeho prvej primátorskej kampane. Toto je prvýkrát kedy sa púšťam do kampane, kde sa kandidát uchádza o znovuzvolenie po voľbách na ktorých som už spolupracoval. Cítim rovnaký adrenalín a rovnaké nasadenie ako pred 4 rokmi,“ napísal na sociálnej sieti Ridzoň.

Pre mladého muža to nie je prvý stret s politikou. V minulosti pôsobil v štruktúrach strany Spolu, kde zastával funkciu kancelára. 

Strana avizovala, že sa sústredí na tohtoročné komunálne voľby, a vysokú politiku momentálne vylučujú.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 08:42