TASR/TASR - Jakub Kotian
StoryEditor

Nekradneme a peniaze spravujeme čestne. Vallo ohlásil očakávanú kandidatúru na primátora Bratislavy

red25.01.2022., 09:20h
Nepodľahli sme populizmu ani extrémizmu. Bude mi preto cťou, ak mne a môjmu Teamu Bratislava dáte šancu viesť mesto ďalšie štyri roky, vyjadril sa Matúš Vallo na tlačovej konferencii.
Lajkuj Brainee.sk na

„Team Vallo sa mení na mestskú stranu Team Bratislava a ešte silnejší sa budeme uchádzať o vašu dôveru v nastávajúcich komunálnych a župných voľbách,“ uviedol na svojej sociálnej sieti. Bratislavu chce aj naďalej meniť na živšie, funkčnejšie a lepšie mesto.

Primátor Bratislavy chce v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách obhájiť svoj post a opätovne kandidovať na šéfa bratislavskej samosprávy. Oznámil to na utorkovej tlačovej konferencii. Vallov protikandidát vo voľbách zatiaľ nie je verejnosti známy, okrem súčasného primátora kandidatúru ešte nikto ďalší neohlásil.

Vallo tvrdí, že spolu s jeho spolupracovníkmi sa podarilo na magistráte presadiť množstvo zmien. Mesto je podľa neho v atmosfére spolupráce, riadia ho čestne, transparentne a v práci chcú pokračovať. „Dokázali sme presadiť veľa dôležitých zmien pre rozvoj Bratislavy. Baví nás meniť hlavné mesto,“ povedal.

Deklaruje, že spolu s jeho tímom majú nové nápady a novú energiu. Zároveň konštatuje, že nie sú naivní a vedia, že uplynulé roky mnohým silným hráčom skrížili cestu a tí sa budú snažiť vrátiť Bratislavu do "starých koľají". „Súboj o udržanie Bratislavy nebude ľahký,“ povedal súčasný bratislavský primátor.

​Oznámil tiež, že Team Vallo sa mení na bratislavskú komunálnu stranu Team Bratislava. Bez dobrého tímu sa podľa Valla nedá mesto viesť, a keďže chcú vo svojej práci pokračovať, rozhodli sa tím posilniť a profesionalizovať. „Do komunálnej politiky chceme prilákať ešte viac zapálených a šikovných ľudí. Medzi zakladajúcimi členmi Teamu Bratislava sú všetci moji blízki spolupracovníci a kľúčoví spolupracovníci z radov poslancov, ale aj noví ľudia,“ skonštatoval Vallo.

S Teamom Bratislava plánujú kandidovať v komunálnych voľbách do mestského, krajského i miestnych zastupiteľstiev. Taktiež i na niektoré posty bratislavských starostov. „Chceme posilniť spoluprácu, a to na všetkých úrovniach,“ povedal Vallo s tým, že v najbližších dňoch budú v uliciach mesta dobrovoľníci zbierať podpisy potrebné pre vznik strany. Zároveň deklaruje, že na kampaň nevezmú podporu od firiem či podnikateľov s finančnými záujmami na meste.

Vallo je primátorom Bratislavy od roku 2018, keď v komunálnych voľbách porazil vtedajšieho bratislavského primátora Iva Nesrovnala. Vallo dovtedy aktívne pôsobil ako architekt. Známy je aj ako basgitarista skupiny Para. V minulosti sa angažoval aj ako občiansky aktivista.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:41