Líder SaSTASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Sulík o Žilinkovej ceste do Ruska: Nemyslím si, že by to bolo vhodné. Robí to hanbu

TASR16.01.2022., 11:27h
Predseda strany SaS hovorí, že ho Žilinka sklamal.
Lajkuj Brainee.sk na

Vicepremiér a líder SaS Richard Sulík by na mieste generálneho prokurátora Maroša Žilinku do Ruska nechodil.

Jeho disciplinárne stíhanie by však nepodporil, návrh vicepremiérky Veroniky Remišovej (Za ľudí) v tomto smere považuje za prehnané. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike.

„Ja by som tam nechodil. Robí to hanbu, išiel tam ako jediný z krajín EÚ. Nemyslím si, že by to bolo vhodné," povedal Sulík. Zdôraznil však, že Žilinka na druhej strane neurobil nič zakázané. Priznal však, že generálny prokurátor ho sklamal, súhlasí s vyjadrením premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), ktorý povedal, že Žilinkovi prestáva rozumieť.

Maroš Žilinka Generálny prokurátor TASR/Martin Baumann

​Na otázku, či má Žilinka jeho dôveru, Sulík odpovedal, že je to irelevantná otázka, pripomenul, že na tento post bol riadne zvolený.

Sulík tiež uviedol, že sa nezúčastní na okrúhlom stole k otázke zmeny Ústavy SR v súvislosti s referendom o predčasných voľbách, ktorý inicioval predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina). Považuje to za zbytočné. V strane SaS podľa jeho slov o tomto ešte nehovorili a nevie, či tam vôbec niekoho pošlú.

Dohodu s USA by dal posúdiť Ústavnému súdu

Richard Sulík navrhuje dať posúdiť dohodu o obrannej spolupráci medzi Slovenskom a Spojenými štátmi americkými Ústavnému súdu SR. Povedal to v relácii V politike na televízii TA3 s tým, že ide o právomoc prezidentky SR a bude len na nej, ako sa rozhodne.

„V zásade si myslím, že je dobré o tom diskutovať a zobrať ľuďom obavy a vysvetliť im, že ktorý článok o čom hovorí,“ povedal líder SaS v súvislosti so zvolaním mimoriadnej schôdze parlamentu týkajúcej sa návrhu dohody s USA, ktorú zvolala strana Smer SD.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 14:22