Univerzita KomenskéhoFotoHN
StoryEditor

Vysokoškolákov zrejme čaká návrat do lavíc. Gröhling už nevidí žiaden dôvod online vzdelávania

TASR13.01.2022., 11:14h
Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) nevidí absolútne žiaden dôvod, aby boli vysoké školy na online vzdelávaní.
Lajkuj Brainee.sk na

Vysokoškolskí študenti budú môcť podľa opatrení, ktoré v stredu (12. 1.) schválila vláda, chodiť prezenčne do školy iba v režime OP. „Moje odporúčanie je, aby boli študenti prezenčne v školách,” povedal minister školstva vo štvrtok počas tlačovej konferencie.

Poukázal na to, že študentmi vysokých škôl sú mladí ľudia nad 18 rokov, ktorí môžu využiť očkovanie. „Predpokladám, že neveria rôznym hoaxom a využijú ho, pretože chránia nielen seba a svoju rodinu, ale aj prístup k vzdelávaniu,” povedal šéf rezortu školstva.

Vysoká škola Pexels

​„Ak máme otvorené základné a stredné školy a riaditelia majú enormnú snahu, aby zachovali prezenčné vzdelávanie, ja nevidím absolútne žiaden dôvod, aby boli vysoké školy na online vzdelávaní,” dodal minister školstva.

Momentálne je na univerzitách skúškové obdobie a o tom, ako bude vyzerať letný semester, budú na vysokých školách rozhodovať v najbližšom období. Napríklad Univerzita Komenského v Bratislave na sociálnej sieti informovala, že koncom januára (24 - 28. 1.) zasadne krízový štáb univerzity a rozhodne o režime počas letného semestra, ktorý sa začína 14. februára.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:53