TASR/Jaroslav Novák, Jana Vodnáková
StoryEditor

Spisovateľ fantasy kníh Červenák sa pustil do Fica: Pri každej ko*otine škriekaš o referende

kam12.01.2022., 10:00h
Známy slovenský spisovateľ má už zrejme Fica plné zuby. A ako sa ukazuje v komentároch pod príspevkom, nie je jediný.
Lajkuj Brainee.sk na

Robert Fico pred pár dňami na svojom profile na sociálnej sieti uverejnil video s názvom Politika nie je módna prehliadka. V ňom svojich fanúšikov informuje, že strana SMER-SD ide do referenda o amerických základniach aj napriek tomu, že ho nepodporuje strana Hlas, zložená z odídencov jeho strany na čele s Petrom Pellegrinim.

Pod príspevkom sa začali množiť mnohé povzbudzujúce reakcie od Ficových voličov a podporovateľov, no objavil sa aj jeden, ktorý bývalého premiéra rozhodne nepoteší. Napísal ho spisovateľ Juraj Červenák, autor historických fantasy románov z Banskej Štiavnice. 

Autor série kníh Černokňažník, Conan či príbehov Steina a Barbariča si servítku pred ústa rozhodne nedával. „Počúvaj ma sem, môj zlatý. Bol si na čele tejto krajiny 12 rokov. Mohol si, čo si len chcel,” píše na úvod Červenák. V ďalších riadkoch sa už potom poriadne rozohnil, pričom však nemal problém použiť svoju kvetnatú slovnú zásobu.

„Využil si to na to, aby si tento štát zacementoval v priemernosti a prije*anosti, dos*al si všetko, na čo si siahol, prelial si väčšinu štátneho majetku do rúk tupých mafiánskych opíc, zdevastoval si školstvo a zdravotníctvo, ponaháňal si ku*vičky, popil, zlaté mince poprehŕňal,” pokračuje.

Juraj Červenák naložil Robertovi Ficovi 1 Facebook

„Mal si svoj záťah, bol dlhší, než by sa patrilo, zhruba o 12 rokov dlhší, no a teraz už stačilo, už môžeš ťahať nadobro do pi*nej pi*e, nie sa tu pretŕčať na internetoch aj s tým prihoreným ksichtom a krkom žblnkajúcim z košele a pri každej ko*otine škriekať o referende, na ktoré ti aj tak všetci, čo im v tomto marazme ešte zostala štipka rozumu, zvysoka se*ú,” dodal Červenák na záver. 

Spisovateľ má na príspevku drvivú väčšinu pozitívnych ohlasov, či už v rámci reakcií, alebo komentárov. „Veľká škoda, že to tu asi neprežije, lebo by sa to mohlo do kameňa tesať...” napísal jeden z komentujúcich. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. apríl 2024 09:59