PrevádzkaRedakcia Brainee
StoryEditor

Hollywood Burger má vážny problém: Kontroverznej prevádzke chcú odobrať živnosť

Lukáš Kovalčík04.01.2022., 11:00h
Dôvodom je opakované porušovanie pravidiel.
Lajkuj Brainee.sk na

Trnavská prevádzka Hollywood Burger, ktorá je neslávne známa nedodržiavaním protipandemických opatrení, šikanou hygieničiek, ktoré zariadenie navštívili na kontrole a burcovaním ľudí k porušovaniu zákonov, má nový a zásadný problém.

Odbor živnostenského podnikania klientskeho centra v Trnave totiž začal konanie, v rámci ktorého chce firme Ivana Beloviča prevádzkujúcej reštauráciu Hollywood Burger zrušiť živnostenské oprávnenie. Informáciu priniesol web Ereport.

Zrušenie živnosti

„Krásne Pondelkové ráno priatelia. Začíname deň poštou z okresného úradu, kde sa začalo konanie na ODOBRANIE ŽIVNOSTI aby sme nemohli prevádzkovať svoju reštiku,“ píše prevádzka na svojej facebookovej stránke. V poste sa nachádzajú aj fotky úradného dokumentu.

Prevádzka vníma konanie úradov ako „šikanu“ a sľubuje svojim fanúšikom na sociálnych sieťach návod ako „legálne obísť“ zákon. „Nič čo by sme v tejto chorej dobe nečakali a preto si ukážeme v nasledujúcich dňoch, ako sa môžete voči takýmto veciam právne brániť a neskôr aj legálnym spôsobom úplne obísť s úsmevom na tvári,“ reagovali na svojej stránke.

Úrad dáva prevádzke možnosť vyjadriť sa k podkladom rozhodnutia v lehote do desiatich dní.

Opakované porušovanie pravidiel

Burgráreň pritom akosi zabúda, že pandémia na nejaký čas zavrela množstvo slovenských gastro prevádzok, neuchýlili sa však k porušovaniu zákona či internetovej šikane ľudí. Nehovoriac o tom, že takéto konanie je počas pandémie covid-19 aj značne nezodpovedné a nebezpečné. Reštaurácia totiž vôbec nekontrolovala svojich zákazníkov či sú v režime OP. 

Samotný Hollywood Burger sme pred časom navštívili, jedlo nám tam predali bez bločka. Viac sa dozvieš v našej reportáži

Ativaxerská a konšpirátorská časť internetu

Prevádzka svojich fanúšikov dlhodobo loví najmä vo vodách konšpirátorov a popieračov covidu. V novembri minulého roku vystúpil jej majiteľ Ivan Belovič v konšpiračnom médiu InfoVojna.

Video Kauza reštaurácie Facebook/Slovensko Aktuálne

Burgráreň na svojom profile zvykne zdieľať aj videá rasistického dezinformátora Dannyho Kollára, ktorý na internete šikanuje lekárov či zamestnancov štátu tým, že zverejňuje ich citlivé údaje a následne musia čeliť vyhrážaniu či vlne hejtu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 09:45