TASR/František Iván
StoryEditor

Dráma vo svidníckej nemocnici. Útok na zdravotníkov polícia potrestá, zabitím sa vyhrážalo 15-ročné dievča

Miroslav Kamody30.12.2021., 09:15h
Koncom novembra došlo vo vnútorných priestoroch nemocnice vo Svidníku, v časti pre verejnosť, k protiprávnemu konaniu zo strany viacerých osôb, píše polícia na sociálnej sieti.
Lajkuj Brainee.sk na

Agresívne a vulgárne správanie antivaxerov vo svidníckej nemocnici prekročilo všetky hranice. Zdravotníci a personál mali obavy o svoje životy. „Pred agresormi sa uzamkli v jednej z izieb. Agresívne osoby búchali a kopali do dverí izby a snažili sa do nej dostať. Personálu vulgárne nadávali a vyhrážali sa zabitím! Neskôr odišli z miesta preč,” píše polícia.

Polícia sa začala prípadom okamžite zaoberať. Vyšetrovanie tohto incidentu ako aj získaná dôkazná situácia umožnili vzniesť obvinenie piatim osobám za prečin násilie proti skupine obyvateľov spáchaný v súbehu s prečinom výtržníctva formou spolupáchateľstva.

NAKA TASR/Pavel Neubauer

Obvinené aj dieťa

Medzi obvinenými sú 15-ročné dievča z obce Havaj, 20-ročná žena zo Stropkova a traja muži vo veku 32, 21 a 18 rokov, pochádzajúci z obce Havaj. Ak sa obvineným osobám vina preukáže, hrozí im trest odňatia slobody na 6 mesiacov až na tri roky.

„Polícia nebude tolerovať akékoľvek útoky na našich zdravotníkov. Sú to práve oni, ktorý v týchto dňoch melú z posledného a sú to práve oni, ktorí pracujú na hranici svojich možností, aby poskytovanie zdravotnej starostlivosti neskolabovalo,” pokračuje polícia.

„Za to, čo robia si namiesto urážok a napádania zaslúžia náš obdiv a vďaku,” dodávajú policajti v príspevku na sociálnej sieti. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 14:19