Brainee.sk
StoryEditor

Nezákonné a neopodstatnené. Stíhanie protestujúcich záchranárov prokurátor zastavil

TASR15.12.2021., 14:56h
Včerajšia policajná akcia pobúrila verejnosť.
Lajkuj Brainee.sk na

Trestné stíhanie zdravotníckych záchranárov pre prečin podnecovania je nezákonné a neopodstatnené, rozhodol v stredu krajský prokurátor v Bratislave Rastislav Remeta. Príslušníkovi Policajného zboru Bratislava Staré Mesto – západ uložil, aby vo veci znovu konal a rozhodol. TASR o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Krajský prokurátor zároveň rozhodol, že v trestnej veci pôvodne vedenej na Okresnej prokuratúre Bratislava I bude na ďalšie konanie príslušný prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava.

​Polícia v utorok obmedzila na osobnej slobode dvoch zdravotníckych záchranárov, ktorí pred Národnou radou SR upozorňovali na neriešenie svojho postavenia i postavenia zdravotníkov. Dôvodom obmedzenia na osobnej slobode boli podozrenia zo spáchania trestného činu. Záchranári mali byť opakovane vyzvaní, aby sa z dôvodu vyhláseného núdzového stavu nezhromažďovali, čo nerešpektovali.

Popoludní ich prepustili z policajnej cely. Dočasný policajný prezident Štefan Hamran v stredu potvrdil, že vo veci boli začaté dve trestné stíhania.

Lekárske odborové združenie, Asociácia súkromných lekárov SR či Slovenská lekárska komora vyjadrili zdravotníckym záchranárom podporu. Zásah polície považujú za unáhlený a odsudzujú ho.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 13:44