TASR, koláž Stratégie
StoryEditor

Pellegrini vyzval prezidentku k činom. Ona mu odkázala, aby išiel príkladom

TASR23.11.2021., 15:59h
Líder opozičného Hlasu-SD a nezaradený poslanec Národnej rady SR Peter Pellegrini kritizoval prezidentku SR Zuzanu Čaputovú v súvislosti s pandemickou situáciou a krokmi vlády.
Lajkuj Brainee.sk na

Myslí si, že už dávno mala konať a zavolať si premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) a ďalších predstaviteľov vlády, aby sa ich pýtala na aktuálnu situáciu. Kancelária prezidenta SR reagovala tým, že hlava štátu sa o situácii a potrebe prijatia opatrení s premiérom rozprávala.

Pellegrini by sa mal podľa nej pripojiť k riešeniu situácie, ísť príkladom a podporiť lockdown. „Už včera mal u nej sedieť na koberci premiér Heger a odpovedať na otázky, čo vláda ide spraviť pre zastavenie umierania stoviek ľudí mesačne,” uviedol Pellegirni na adresu prezidentky.

TASR/Jakub Kotian

​Jej rázne slová po stretnutí s lekármi v bratislavskej nemocnici podľa Pellegirniho nestačia. Vyzval ju, aby prešla od rečí k činom, aby zasahovala do diania v rámci svojich kompetencií a aby nebola len komentátorom. „Je čas na to, aby prezidentka v stredu v kritickej situácii navštívila rokovanie vlády a kládla priamo na ňom ministrom otázky a autoritou hlavy štátu ju donútila k akcii,” dodal Pellegrini.

Riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej reagoval tým, že hlava štátu sa s premiérom Hegerom stretla ešte v pondelok (22. 11.), pričom hovorili o vážnej pandemickej situácii a potrebe prijať rázne opatrenia.

„Prezidentka zároveň dodáva, že Peter Pellegrini by sa mal, ako jeden z najdôveryhodnejších politikov, pripojiť k riešeniu vážnej situácie, ísť príkladom v podpore očkovania a tiež podporiť lockdown,” doplnil Matej.

Prezidentka po utorkovej návšteve nemocnice v bratislavskom Ružinove vyhlásila, že prehrávame boj s pandémiou a potrebujeme lockdown, ktorý by sa mal dotknúť všetkých. Hovorila o potrebe zmeny prístupu a poukázala na množstvo hospitalizovaných, obetí aj vyčerpaných zdravotníkov. Vyzvala tiež na zastavenie šírenia „bludov o COVID-e”.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 14:20