Snehová víchrica v New YorkuReuters
StoryEditor

Nevieš sa dočkať guľovačky? Prvý sneh už čoskoro! Na Slovensko mieri zima

pc18.11.2021., 08:40h
Zatiaľ čo niektorí si užívajú posledné zubaté slnečné lúče, iní sa nevedia dočkať snehovej nádielky.
Lajkuj Brainee.sk na

Na Slovensku už niekoľko dní panuje inverzný charakter počasia. Ak si kladieš otázku, kedy konečne nasneží a budeš sa môcť vyjašiť v snehu, máme pre teba dobrú správu. Zima je za dverami. Prvé vločky čakaj okolo Kataríny, informuje portál iMeteo.sk.

Čaká nás teplý víkend 

Počasie na území Slovenska ovplyvní koncom tohto týždňa teplý front. Za ním prenikne od západu teplejší vzduch. Počas nasledujúceho víkendu sa oteplí, teploty by sa mohli vyšplhať na úroveň +8 až +14 stupňov Celzia. 

Kedy sa dočkáme snehovej nádielky?

Jedna z najznámejších pranostík hovorí - Katarína na blate, Vianoce na ľade. To, či bude Katarína na blate, je otázne, no už teraz je pravdepodobné, že bude na snehu. Do centrálnej Európy totiž začne od severu prúdiť chladný vzduch, ktorý by mal priniesť vlnu sneženia.

​Ďalšia vlna sa očakáva na nasledujúci deň, no teploty pravdepodobne nepotešia milovníkov zimy. Mali by sa pohybovať od 0 do +6 stupňov Celzia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 18:11