Instagram/queen.plackova, Facebook/Milan Kulkovský
StoryEditor

Kariéru naštartovala tak, že sa dala za pár eur naolejovať na gauči, followerom predá aj konský prd v konzerve, reaguje lekár na Plačkovú

bed15.11.2021., 18:56h
Zuzana Plačková má toho posledné mesiace za ušami až-až. Asi jej to nestačí, vody múti na Instagrame aj v spojitosti s očkovaním. A tentokrát nahnevala lekára Milana Kulkovského, ktorý stojí za úspešnou iniciatívou #spolupracapreslovensko.
Lajkuj Brainee.sk na

Určite si zaregistroval pozitívnu vlnu snahy známych slovenských influencerov o spopularizovanie očkovania. Na Instagrame sa totiž pridali k iniciatíve #spolupracapreslovensko, ktorú spustil známy lekár Milan Kulkovský.

 „Je nás veľmi veľa, no doteraz nás nebolo počuť. Priestor sa sociálnych sieťach obsadila nenávisť, hejt, konšpiračné teórie a hoaxy. Aj tí, ktorí mohli a mali niečo povedať, často radšej mlčali, aby sa vyhli konfliktom, ktoré vyvolávali fanúšikovia alternatívnej “praudy”. V spleti protichodných informácii, chaose dezinformácii a vlastného strachu sa stratili aj tí, ktorých rozhodnutie neočkovať sa priviedlo na nemocničné lôžka. Mnohí z nich sa pýtajú, prečo? Prečo uverili svojmu svojmu strachu? Prečo nedôverovali lekárom a vedcom? Prečo verili politikom a pseudoodborníkom, ktorým na nich nikdy nezáležalo? Prečo? Byť ticho, znamená neurobiť nič preto, aby sme ako spoločnosť pandémiu covid-19 porazili,“ vysvetlil na Facebooku.

​Vyzerá to tak, že Zuzane Plačkovej, z neznámeho dôvodu, sa to nepáčilo a svojich viac ako 800-tisích followerov ubezpečila, že na jej profile sa nemusia báť vyjadriť svoj názor a miesto na ňom majú očkovaní aj neočkovaní, zdôraznila influencerka, ktorú stále stíhajú za závažné trestné činy.

Občas zabúdame, akú dôležitú rolu v komunikácii spoločenských tém zohrávajú ľudia, ku ktorým vzhliadajú mladí ľudia. Plačková, takou, bohužiaľ je. Lekár Kulkovský si myslí, že svoj vplyv nevyužíva dobre. „Nedokážem akceptovať fakt, že sa mienkotvornou a moralizujúcou osobou snaží byť ten, kto svoju kariéru naštartoval tak, že sa nechal za pár eur naolejovať na bielom gauči a je schopný svojim foloverom predať aj konský prd v konzerve. Niekedy je lepšie mlčať, no ak nemlčí ten, kto by nemal radšej rozprávať vôbec, bolo by chybou, keby mlčali tí, ktorých uráža...,“ dodal pomerne nahnevaný lekár.

Kulkovský stojí aj za iniciatívou #ruskoniejehanba, ku ktorej sa v prvej vlne pandémie pridali taktiež známi influenceri.

Tentokrát výzvu podporiť očkovanie podporila napríklad Adela Vinczeová, manželia Kemkovsi, Čoje, Fero Joke či Ján Koleník a Kristína Tormová. Bez nároku na honorár, čo považuje Kulkovský za prirodzené správanie sa zodpovedných ľudí, ktorí denne prehovárajú k svojim followerom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 11:54