TASR/TASR - Jakub Kotian
StoryEditor

Primátor Bratislavy Matúš Vallo má koronavírus. Deň pred pozitívnym testom vystúpil bez respirátora

TASRMiroslav Kamody13.11.2021., 15:57h
Primátor hlavného mesta SR Bratislavy Matúš Vallo bol pozitívne testovaný na nový koronavírus. Osobne o tom informuje na sociálnej sieti.
Lajkuj Brainee.sk na

„Pravidelne sa testujem. Vo štvrtok (11.11.) bol môj PCR test pozitívny,” oznámil. Uviedol, že je bez príznakov, pracuje z domu.

„Všetci, ktorí boli v blízkom kontakte so mnou, sú v súlade s vyhláškou hygienikov už informovaní,” vyhlásil. Oznámením o pozitívnom teste chce predísť špekuláciám. Vallov pozitívny PCR test bol jedným zo 787, ktoré vo štvrtok laboratóriá zachytili v Bratislavskom kraji.

To, že bratislavský primátor je pozitívny na koronavírus samo o sebe nie je problém. Vallo hneď po zistení výsledku zrušil tlačovú konferenciu naplánovanú na štvrtok, informuje portál Bratislavské noviny.

Facebook/Matúš Vallo má rád Bratislavu

​Necelé tri hodiny pred plánovaným začiatkom akcie hovorkyňa magistrátu Katarína Rajčanová informovala: „Dobrý deň, dnešnú tlačovku na Námestí slobody, žiaľ, RUŠÍME. O náhradnom termíne vás budeme včas informovať. Ďakujem za pochopenie.”

Matúš Vallo však deň pred tým vystúpil pred ľuďmi v Starej tržnici pred respirátora. Išlo o podujatie Pýtajte sa primatóra: Tri roky vo funkcii-Staré Mesto. 

Facebook/Matúš Vallo má rád Bratislavu

„Napriek tomu, že tá epidemiologická situácia je taká, aká je, som si dal dole rúško, som zaočkovaný, tento týždeň som absolvoval dva PCR testy a keď budú so mnou sedieť kolegovia, dám si ho späť,” vysvetlil publiku.

Aj napriek tomuto vyjadreniu Vallo respirátor dlhší čas na sebe nemal ani po príchode hostí. Dokazuje to záznam, ktorý sa nachádza na sociálnej sieti. Následne si ho síce nasadil, ku koncu akcie si ho však opäť dal dole.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 07:10