filmyFacebook/Mŕtvola musí zomrieť
StoryEditor

Amatérske sci-fi či predabovaný Maiga. Päť najhorších slovenských filmov

Lukáš Kovalčík13.11.2021., 13:00h
Slovenský filmový priemysel sa v posledných rokoch prebudil. Všetci sa z toho tešíme, avšak to ešte neznamená, že sa na slovenské filmy nemôžeme pozerať aj kritickým okom. Diel, ktoré sa nedajú označiť inak ako brak či prúser sa u nás narodilo dosť. Poďme sa na nich pozrieť.
Lajkuj Brainee.sk na

Spiknutie

V roku 2012 sa režisérska dvojica Gabriel Hoštaj a Roman Lazar pokúsila natočiť slovenský mysteriózny horor. Pokus im nevyšiel. Malo ísť o film z prostredia čarodejníc, kde proti sebe intrigujú hlavné ženské postavy a odohrajú sa tam aj záhadné vraždy.

​Celé to však vďaka komicky vyzerajúcim maskám a neprirodzeným dialógom pôsobilo najprv smiešne a neskôr už len bolestivo. Pri filme som dvakrát zaspal a to som ho pozeral cez deň. Vo filme si zahrali aj Dušan Cinkota a Zuzana Kocúriková.

Mŕtvola musí zomrieť

Filmár Jozef Paštéka nakrútil v roku 2010 čiernu komédiu o dvoch vysokoškolských profesoroch. Pravdepodobne chcel urobiť bláznivú komédiu, no vzišiel mu z toho nakoniec poriadny bizár s chaotickým scenárom. Film by sa dal označiť aj ako slovenská verzia Kameňáku. Do hlavných úloh obsadil Petra Marcina a Mira Nogu. Urobiť fungujúcu komédiu je ťažšie, ako by sa mohlo zdať.

Backstage

Tanečný film režisérky Andrei Sedláčkovej rozpráva príbeh mladých tanečníkov spod Tatier, ktorí spoločne so svojou skupinou West Coast Crew snívajú o lepšej tanečnej budúcnosti a bohatstve. Neznáma skupina príjme ponuku slávneho producenta a zúčastní sa reality šou, kde môžu svoje schopnosti naplno ukázať pred celým štátom. Nebude to však také jednoduché.

​Film, ktorý je plný všetkých možných klišé je nevydarenou kópiou amerického tanečného filmu Step Up. Monotónna hudba ti vyvolá tak akurát migrénu a zapamätateľný je aj amatérsky výkon Tonyho Poruchu v hlavnej úlohe.

  

Fontána pre Zuzanu III

Legenda všetkých rebríčkov najhorších slovenských filmov nesmie chýbať ani v našom rebríčku. Na konci deväťdesiatych rokov natočil Dušan Rapoš film, na ktorý už nikdy nezabudneme. Bohužiaľ. Príbeh zobrazuje Zuzanu, známu z predošlých filmov, ktorá musí precestovať kus sveta, aby pomohla svojmu priateľovi z problémov. Tentokrát zavíta až do Afriky, kde už sa chystá svadba jej kamaráta.

Film, ktorý absolútne ignoruje logiku a budovanie príbehu ťa zavedie priamo do červenej knižnice. Uvidíš v nej prehrávajúcich hercov, trápne fóry a čerešničkou na torte je Ibrahim Maiga, predabovaný do slovenčiny Marošom Kramárom.

Immortalitas

Počas druhej svetovej vojny Adam zapredá svoju dušu Diablovi. Chce len zachrániť milovanú rodinu. Oboje však stráca a stáva sa proti svojej vôli nesmrteľným. Je  rok 2025 a planéta je zmietaná katastrofami. Adam je teraz osamelý pustovník putujúci krajinou a loviaci démonov.

Znie ti to divne? A to si ešte nevidel tento film. V roku 2012 natočil Erik Bošnák akčné sci-fi s názvom Immortalitas. Film disponuje príšernými efektmi, smiešnou výpravou a otrasnými hereckými výkonmi. Hlavnú úlohu si v ňom zahral Karol Csino. O titulnú skladbu sa postarala skupina Desmod. Ak si fanúšik zlých filmov, prídeš si určite na svoje. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:56