TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Obrovská strata pre slovenskú hudbu. Vo veku 69 rokov zomrel legendárny Meky Žbirka

kam10.11.2021., 17:04h
Dnes, vo veku 69 rokov, zomrel hudobník a spevák Miroslav Žbirka.
Lajkuj Brainee.sk na

Slovensko a Česko bude dlho smútiť a žialiť. Tento svet opustila priam žijúca legenda. Pokorný hudobník, ktorý zasiahol svojim talentom niekoľko hudobných generácií. Jeho veľkým vzorom boli Beatles, miloval Anglicko. Zomrel náhle.

Tragickú správu oznámili na jeho sociálnych sieťach, ktoré má podľa našich informácií spravovať Mekyho manželka. Tá mu dlhé roky robila aj manažérku. Informácia sa objavila na Facebooku aj na Instagrame.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Miro Zbirka (@mirozbirka)

Meky sa pred pár dňami zveril svojim fanúšikom na sociálnych sieťach, že ho skolia choroba. Dokonca ho museli hospitalizovať v nemocnici, kde mu podávali infúzie. "Priatelia, posielajte mi pozitívnu energiu, budem ju potrebovať," zneli jeho slová. 

Meky bol autorom desiatok piesní, na ktorých sa podieľal nielen hudobne, ale aj textársky. Niektoré z nich režíroval. Obľuboval duety, dokonca si zahral v muzikáli Neberte nám princeznú, ktorý napísal jeho kolega Dežo Ursíny. V ňom si zahral s Marikou Gombitovou.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 12:19