jozefFacebook/Kandeláber austrálsky
StoryEditor

Burcoval antirúškarov v supermarketoch. Keď sa vypnú kamery, Jozef Klányi je pokorný občan s respirátorom

kov10.11.2021., 10:00h
Muž, ktorý pred pár dňami nakupoval v piešťanskom supermarkete bez rúška a k rovnakej činnosti vyzýval aj ľudí na sociálnych sieťach, nakupoval v Prievidzi s respirátorom na tvári.
Lajkuj Brainee.sk na

Keď sa vypnú kamery

Naposledy proti nemu zasahovala polícia, občas to však nie je potrebné. Jeden z hlavných predstaviteľov Občianskeho tribunálu sa po vypnutí kamier mení na pokorného občana a svoj nákup absolvoval s respirátorom na tvári. Síce ho mal nasadený pod nosom, ale mal ho. Informáciu včera 9. 11. na Facebooku priniesol kanál Kandeláber austrálsky.

Porušovanie nariadení pre neho asi nie je také príťažlivé, pokiaľ nie je zachytené na videu a následne ho nemôžu pozerať a zdieľať davy konšpirátorov.

Občiansky tribunál

Toto bizarné hnutie sa na internete najprv zviditeľnilo svojim vyhlásením, že Slovenská republika neexistuje, pretože je na základe článku 7 odseku 2 Ústavy zrušená. Neskôr neustále obťažovali zamestnancov Národnej rady SR, čo vyvrcholilo tým, že niektorí členovia tejto skupiny pri konfrontácii opľúvali poslanca za SaS Miroslava Žiaka.

​Aktívne sa zúčastňujú všetkých protivládnych protestov a v poslednej dobe sa chytili najmä antirúškarského incidentu v Piešťanoch. Jozef Klányi, jedna z hlavných tvári tejto skupiny, sa osobne zúčastnil na jednom z nájazdov odporcov opatrení v piešťanskom supermarkete, a neštíti sa ani k tejto činnosti vyzývať ľudí na sociálnych sieťach či zdieľať osobné informácie policajtov, ktorí zasahovali pri prvom útoku.

Konšpirátori

Konšpirátorská časť internetu sa v poslednom období sústreďuje na rôzne formy porušovania protipandemických opatrení, vzájomne sa v svojich plánoch burcujú a vymýšľajú spôsoby, ako sa „pomstiť obchodným reťazcom“. Niektorí píšu o bojkotovaní týchto predajní, iní zase zdieľajú videá s nápadmi typu „naplniť nákupný košík až po okraj a nechať ho pri pokladni“, čo by značne sťažilo prácu zamestnancom predajne.

Medzitým je von v plnom prúde tretia vlna pandémie a počty infikovaných i mŕtvych Slovákov sa prudko zvyšujú. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 18:58