TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Bujará debata v parlamente. Mizík nazval Bittó Cigánikovú kráľovnou potratov, poslankyňa mu vynadala do debilov

bed09.11.2021., 17:55h
Slovenskí zákonodarcovia opäť neudržali úroveň diskusie na pôde parlamentu. Rozčertil ich predkladaný návrh novely z dielne Anny Záborskej.
Lajkuj Brainee.sk na

Nebol to len taký bežný utorok. V NR SR mali poslanci rokovať o niekoľkých predkladaných zákonoch. Ten o národných parkoch presunuli na iný deň, koalícia totiž nemala dostatok hlasov na jeho schválenie. Rovnako presunuli do stredajšej rozpravy aj rokovanie o zákone, ktorý má podľa niektorých poslancov zabezpečiť pomoc tehotným ženám. Debata vyvrcholila skutočne veľkými bizarnosťami.

Pustili sa do seba

V podvečer rokovania bolo v sále skutočne dusno. Do rozpravy o predkladanom návrhu, ktorý je posunutý už do druhého čítania, sa zamiešal aj poslanec Stanislav Mizík z ĽS NS. Janke Bittó Cigánikovej viackrát vyhodil na oči, že nenávidí mužov a radšej by žila vo svete a spoločnosti, kde mužské pohlavie ani neexistuje. Bittó Cigániková totiž poukázala na to, že nie všetci muži sú zodpovední a zostávajú pri tehotnej žene.

„Nie všetci muži sa tak starajú o svoje deti ako tuto prítomný predseda parlamentu (Boris Kollár, pozn. red.). Niektorí totiž tie ženy opúšťajú.“ Dodala poslankyňa. Mizík jej to nedaroval, a, ako to sám povedal, „poeticky“ nazval saskárku „kráľovnou potratov“. Ako posledná v rozprave reagovala na jeho výroky Bittó Cigániková. „Ja si tiež myslím, že ste debil a nehovorím vám to, tak si tie poznámky odpustite,“ dodala nahnevane.

Bujará debata nebola len medzi dvoma spomínanými poslancami. Aktívne sa do rozpravy zapájala Vladimíra Marcinková, poslanec Čepček, Kristián Čekovský, Andrea Šulejová či poslanec Suja z ĽSNS. Koalícia nenašla pri návrhu zákona konsenzus ani po mesiacoch rokovania. Konšpirátorské weby a facebooky zatiaľ silnejú, nemocnice praskajú vo švíkoch a pľúcne ventilácie sa míňajú.

Poslanci budú o návrhu zákona rokovať v stredu dopoludnia, rozprava pokračuje od 9 rána.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 21:04