Minister zdravotníctva vyzýva ľudí, aby sa dali zaočkovať. Jeho výzvu podporilo viac ako tisíc zdravotníkovTASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

VIDEO Dajte sa zaočkovať, vyzýva Lengvarský. Postavili sa zaňho zdravotníci

ros08.11.2021., 08:50h
Očkovanie je jedinou cestou, ktorá nás môže vyviesť von z pandémie.
Lajkuj Brainee.sk na

Epidemiologická situácia nie je dobrá," povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. S lekármi z infekčných kliník vyzval ľudí, aby sa dali zaočkovať. Výzvu k očkovaniu podpísalo 1300 zdravotníkov. „Denne sa pozeráme do očí ľuďom, ktorí nevládzu dýchať,“ prečítal z výzvy Peter Sabaka.

Minister zdravotníctva vyzýva občanov, aby sa dali zaočkovať. Jedine očkovanie je to, čo nás môže vyviesť z tejto pandémie, tvrdí Vladimír Lengvarský.

Pribúdajú nemocnice, ktoré musia odkladať plánované zákroky. Očkovaním môžeme zabrániť aj nadbytočným úmrtiam. Nie je dôvod sa obávať očkovania, ale je dôvod obávať sa ochorenia COVID 19. Prosím vás, pomôžte nám ho poraziť, vyzýva lekár Peter Sabaka. 

Pacientov s covidom je stále viac a zdravotníci už prestávajú zvládať taký veľký nápor. Je to podľa zdravotníkov duševne aj ľudsky ťažké, lebo vidia v ťažkých stavoch stále mladších pacientov a úmrtia na covid sú dnes odvrátiteľné.

K dnešnému dňu máme v Univerzitnej nemocnici 157 pacientov s ochorením COVID 19, z toho dvanásť z nich  na umelej pľúcnej ventilácii. Lekár Peter Sabaka tvrdí, že len očkovanie nás môže zachrániť pred katastrofou. Odborníci si želajú, aby čo najmenej počuli slová ako "nemôžem dýchať". 

​Ak niekto prekonal koronavírus a nechá sa zaočkovať, má stále trikrát menšiu pravdepodobnosť, že sa opäť nakazí. Peter Sabaka vyzýva všetkých, ktorí prekonali koronavírus, aby sa tiež dali zaočkovať. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 09:48