ludiaFacebook/Tomáš Šudík, Getty Images
StoryEditor

Matovičov poslanec Šudík pre Brainee: Zlegalizujme prostitúciu, posvietime si tak na praktiky pasákov

kov22.10.2021., 15:30h
Prečo by si nemohli ľudia, ktorí si dobrovoľne zarábajú prostitúciou, platiť zdravotné či sociálne odvody a šetriť si na dôchodok? Svojou činnosťou nikoho neobmedzujú - zamýšľa sa Tomáš Šudík z OĽaNO. Potvrdil, že o legislatívnom návrhu ešte nediskutoval s kolegami, ani s Annou Záborskou.
Lajkuj Brainee.sk na

Legalizácia prostitúcie

V médiách sa nedávno objavila správa, že poslanec Tomáš Šudík sa chce pokúsiť legalizovať prostitúciu. „Každý vie, že nelegálna prostitúcia je problém, ale nikto ho nerieši," povedal mladý poslanec pre TV JOJ. Svoj názor argumentoval tým, že sa na neho obrátili viaceré sexuálne pracovníčky, so žiadosťou o legalizáciu prostitúcie.

217390374_240422131241284_280676362147569497_n poslanec Facebook/Tomáš Šudík

„​Nechcem, aby sme sa tvárili, že prostitúcia na Slovensku neexistuje. Slovensko je jednou z mála krajín, ktorá prostitúciu nemá ani zakázanú a ani povolenú. Pokiaľ túto tému neupravíme v zákone, vždy bude dochádzať k nútenej prostitúcií a s tým spojenými problémami so zneužívaním žien, či so zdravotnými komplikáciami" potvrdil nám mladý poslanec, keď sme ho oslovili.

Šudík si zároveň myslí, že pri nelegálnej prostitúcii dochádza k týmto komplikáciám častejšie.

Ľudí pracujúcich v sexbiznise považuje za jednu z najviac marginalizovaných skupín na svete. Hovorí, že vo väčšine prípadov sú vystavení diskriminácii, tichu a zneužívaniu. Ak bude práca prostitútky vnímaná tak ako iné povolania, vytvorí sa tlak, aby sa dodržiavali práva takto pracujúcich ľudí.

Poslanec Šudík popiera, že by túto tému vyťahoval v snahe zviditeľniť sa. Tvrdí, že sa nezaujíma o takýto typ popularity a myslí si, že téma legalizácie potratov je v očiach ľudí skôr tabu. 

Konzervatívni kolegovia

Zároveň priznáva, že o tejto problematike ešte nehovoril s konzervatívnou časťou strany OĽaNO. Ako sa k jeho návrhu postaví Anna Záborská, ktorá vytrvalo bojuje za obmedzovanie ženských práv, vyvoláva veľký otáznik.

Rovnako môžeme predpokladať, že ani jeho ďalší konzervatívny stranícky kolega Richard Vašečka, ním nebude nadšený. Poslanec sa preslávil napríklad citátom o tom, že ejakulácia mimo pošvu je traumatizujúca.

Chaos v strane

Už krátko po voľbách v roku 2020 bolo evidentné, že Igor Matovič so svojim klubom OĽaNO do parlamentu priniesol názorovo značne nekonzistentnú skupinu poslancov. Na jednej strane stoja silno konzervatívni politici ako Richard Vašečka či Anna Záborská, na druhej zase liberáli ako Monika Kozelová alebo Andrej Stančík.

To na verejnosti vytvára zmätočný obraz toho, aké sú vlastne ciele tejto strany a potvrdzuje sa to aj teraz, pri téme legalizovania prostitúcie, ktorú Šudík vytiahol v čase, keď sa Záborská snaží svojimi návrhmi noviel vrátiť ženy do stredoveku.

Absurdnosti 

Romana Tabak, ktorá je tiež poslankyňou za OĽaNO a svojimi trapasmi pravidelne zásobuje satirické stránky, značne prispieva k chaosu vo vnímaní strany. Naposledy sa objavila na proteste proti potratovému zákonu, ktorý nielenže pochádza z pera jej kolegyne Anny Záborskej, ale dokonca zaňho aj sama hlasovala, keď išiel cez prvé čítanie. Schizofrénia v OĽaNO je čoraz citeľnejšia a strana individualistov namiesto toho, aby riešila skutočne pálčivé a reálne problémy - klimatickú zmenu, rovnoprávnosť pohlaví či školstvo, otvára témy, nad ktorými nielen odborníci krútia hlavou.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 20:25