archív Elite Bratislava
StoryEditor

Topmodelka Gachulincová o trapasoch: Myslela som si, že Mick Jagger už nežije. Potom sme sa stretli, bol to zážitok

Dominika Pacigová14.07.2021., 18:00h
Saša Gachulincová priblížila aj vtipné situácie, na ktoré pravdepodobne nikdy nezabudne.
Lajkuj Brainee.sk na

Začínala na prelome trinástich a štrnástich rokov, precestovala mnoho krajín a spoznala ľudí, s ktorými udržiava dodnes priateľstvá. Popri modelingu sa venovala externému štúdiu, diplomovku písala v New Yorku a zažila aj rôzne trapasy so svetovo známymi osobnosťami. Saša Gachulincová, topmodelka Elite Bratislava, približuje, ako v skutočnosti vyzerá modelingový svet. 

O živote modeliek sa šíria rôzne fámy, ako napríklad to, že jedia vatu namočenú vo vode či v džúse. Sú to fabulácie alebo je to realita?

V živote som sa s niečím takým nestretla. Pre mňa je to totálna blbosť. Nerobila som to ani ja, ani moje okolie. Zažila som však to, že dievčatá mali problém so stravovaním, mali napríklad anorexiu či bulímiu. 

Riešia agentúry poruchy príjmu potravy alebo sa s tým musia dievčatá vysporiadať samy? 

Keď si to klient alebo agentúra všimne, samozrejme, ihneď sa to rieši. Je to psychická porucha.

Je mužský svet modelingu iný ako ten ženský?

Muži to majú asi inak. Sú dve skupiny - tí, ktorí neriešia modeling ani seba, a potom tí, ktorí sa extrémne prežívajú. Zlatý stred je asi najlepší. 

Aký je v skutočnosti modelingový svet?

Modelingu sa venujem už šestnásť rokov, začínam sedemnásty. Je to dynamický a živý svet, ktorý sa neustále mení. Niektoré ženy tomu prepadnú, no je dôležité neprežívať to, my nie sme lekári, ktorí operujú srdcia. 

Vďaka modelingu však spoznáš nové kultúry, miesta, jazyky či kamarátov. Tak, ako každá práca, aj táto má svoje plusy a mínusy. Prichádzajú nové baby, je tu neustála konkurencia, no po uvoľnení opatrení som si povedala, že milujem svoju prácu a chcem ju robiť do konca života. 

Existujú v modelingu aj skutočné priateľstvá?

Existujú. Najmä my, Slovenky a Češky, sme veľké kamarátky, volali nás česko-slovenská mafia. S babami, ktoré boli, ale aj sú veľké modelky, si aj dnes voláme, píšeme a keď sa stretneme, prerozprávame aj celé dni. 

Boli najmä v začiatkoch chvíle, keď si aj ty prežívala, či si dostatočne dobrá alebo pekná pre klientov?

Išla som na casting Elite Model Look, je to jedna z najlepších agentúr na svete. Táto súťaž bez ohľadu na to, či vyhráš, ti dá dobrú štartovaciu dráhu. Slovenské kolo som vyhrala, na svetovom finále som skončila druhá, teda vystrelila som, ale nebol čas prežívať sa. V tom čase neboli sociálne siete, dostali sme do rúk mapu a celé dni sme pracovali. 

Potom po gymnáziu, keď nevyšla nejaká práca, mrzelo ma to. Ja však nezávidím, nežiarlim na ostatných, každému doprajem. Samozrejme, že ťa to mrzí, keď ťa klient nepotvrdí a hľadáš chybu v sebe, ale mala by si si uvedomiť, že klient hľadá iný typ alebo inú babu, nie je to v tebe. 

Viac sa dozvieš v priloženom videorozhovore, kde sme sa okrem iného rozprávali aj o tom: 

  • Aké trapasy zažila v zahraničí,
  • Či ju ľudia „stalkujú“ v meste a musí si dávať pozor na to, aké jedlo si objedná, 
  • Prečo nikdy nerandila s modelom a ani ju to neláka. 
menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/rozhovory, menuAlias = rozhovory, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 12:36