Ženy si absolútne nevážia, sú pre nich len sexuálne objekty. Reklamy na anticenu Sexistický kix sú poriadne skvostyfacebook.com/Sexistický kix
StoryEditor

Niektoré firmy to stále nepochopili. Do reklám pchajú obnažené ženy, vyslúžili si ocenenie Sexistický kix

ros09.12.2021., 09:00h
Iniciatíva, ktorá sa venuje problematike sexizmu v reklame, upozorňuje na jeho vplyv na reálne životy ľudí.
Lajkuj Brainee.sk na

Odborná porota iniciatívy Sexistický kix vyberala spomedzi 115 nominovaných reklám. Išlo o piaty ročník, ktorého výsledky zverejnili počas 16 dní aktivizmu proti násiliu páchanom na ženách, tentokrát vo videu na webovej stránke a sociálnych sieťach (Facebook, Instagram).

Odborná porota označila za najväčší kix vizuál vinárstva Durgala&Budinský. Do hlasovania verejnosti sa zapojilo 3 846 ľudí, ktorí rozdali 66 977 dislajkov, uvádza na Facebooku iniciatíva Sexistický kix. 

Anticena je určená zadávateľom tej najsexistickejšej reklamy vo verejnom a internetovom priestore na Slovensku.

,,Našimi aktivitami vytvárame priestor, v ktorom sa možno ohradiť voči sexizmu i rodovo podmienenej diskriminácii. Prispievame k iniciovaniu zmien nielen v reklamnej praxi, ale aj v každodenných životoch," uvádzajú zakladatelia.

Pozri na poriadne sexistické reklamy:

Predaj vína a liehovín Tokajtravel.sk:

Rýchlovka vo vinohrade 

Vinárstvo Durgala&Budinský uverejnilo skutočne nevhodnú reklamu na predaj svojej fľaše. Autori zverejnili fotografiu na Facebooku s popisom: ,,Slečno, slečno? Máte chviličku? My tady nalívamé víno... Jó? A ja vám tady nabízím celou láhef. Pojte semnou tady do vinohradu. Neco vám ukážu... Nebojte se... To je jenom pro mňe..."

Ako sa neroznáša pizza: 

Toto rozhodne nie je skúsený kľučiar...

Kľúčová služba DAPE Service uverejnila skutočne nevhodnú reklamu. ,,Sme kľúčovka, ktorá nemá kľúč azda len od zámku, ktorý neexistuje," znel popis k fotografii.

,,Muž je v tejto reklame zobrazený v pozícii odborníka a zúfalá žena zasa v bezmocnej polohe, navyše sexualizovanej, keďže je len v spodnej bielizni a čaká na odstránenie zámku zaveseného na nohavičkách, ktorý má asi symbolizovať pás cudnosti?" Pýtajú sa zakladatelia anticeny Sexistický kix.

Reklama na pohrebníctvo, ktorá je absolútne nevhodná

Dokonca aj očná optika "zabodovala"

,,Moje štetky vám urobia radosť? Postavíme vám ho? Správny chlap rozumie silikónom? Zdajú sa vám tieto slogany vulgárne, nevkusné a bez štipky kreativity? Žiaľ, aj takéto sexistické dvojzmysly sa objavili medzi tohtoročnými nomináciami na Sexistický kix," píšu na facebookej stránke zakladatelia anticeny Sexistický kix.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/rodova-rovnost, menuAlias = rodova-rovnost, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
11. apríl 2024 14:36