Twitter/Pete Buttigieg
StoryEditor

Americký minister dopravy sa pochválil deťmi. S manželom majú chlapca a dievča

zarČTK06.09.2021., 14:00h
Podarilo sa mu prekonať bariéru, ktorá po stáročia bránila členom LGBTI komunity v Spojených štátov v politickej kariére.
Lajkuj Brainee.sk na

Americký minister dopravy Pete Buttigieg zverejnil na Twitteri fotku svojho manžela Chastena a ich dvoch detí. O tom, že sa stali rodičmi, informoval minulý mesiac. Buttigieg je prvým ministrom americkej vlády, ktorý sa otvorene hlási k homosexuálnej orientácii.

„S radosťou vítame Penelope Rose a Josepha Augusta do našej rodiny,“ napísal minister na sociálnej sieti k fotografii, na ktorej sedí spolu s manželom na nemocničnej posteli. Obaja držia v náručí deti zavinuté do deky. Ďalšie informácie o deťoch však nezverejnili.

Veľký krok 

Agentúra Reuters píše, že Chasten v júli povedal, že sa s manželom už nejaký čas snažia o adopciu.

​39-ročný Buttigieg, veterán vojny v Afganistane, bol v rokoch 2012 až 2020 starostom mesta South Bend v Indiane a niektorí ho doteraz oslovujú „starosta Pete“. Keď sa vo februári tohto roka stal ministrom dopravy, stúpenci ho oslavovali za to, že sa mu podarilo prekonať bariéru, ktorá po stáročia bránila členom LGBT komunity v USA v politickej kariére.

Rezort dopravy bežne v americkej vláde nepatrí k tým najprestížnejším, za Bidenovej administratívy však jeho význam výrazne vzrástol vzhľadom na plánované investície do infraštruktúry.

​Idnes.cz patrí do vydavateľstva Mafra, ktoré vlastní aj Brainee.sk

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 11:41