Facebook/Alex Feis-Bryce
StoryEditor

Alex: Odviedol ma do spálne a znásilnil. Myslel som si, že sa to mužom nedeje

red23.07.2021., 15:00h
Dnes už vie, že bol naivný, keď si myslel, že partia nových ľudí sa chce s ním skamarátiť.
Lajkuj Brainee.sk na

Na daný večer pravdepodobne nikdy nezabudne. Keď mal Alex Feis-Bryce 18 rokov, vybral sa spolu s priateľom do gay baru. Tam narazili na partiu mladých ľudí, ktorí ich pozvali na privátnu párty na byt. Tam vraj došlo k znásilneniu, uvádza portál BBC.

Po drinku bol ospalý 

Zatiaľ čo Alex sa chcel skamarátiť s novými ľuďmi, jeho priateľ si to na poslednú chvíľu rozmyslel. Majiteľ bytu mu nalial drink. Po pár minútach sa začal cítiť ospalo a je presvedčený o tom, že ho zdrogoval. „Potom ma odviedol do spálne a znásilnil ma,“ prehovoril pre BBC a dodal, že si myslel, že znásilnenie je niečo, čo sa nedeje mužom.

Nepríjemný pocit mal aj v čase, keď to mal nahlásiť na políciu. Snažil sa na všetko zabudnúť, no nešlo to tak jednoducho, ako by očakával. 

Čelia sexuálnemu napadnutiu častejšie 

Alex je dnes výkonným riaditeľom neziskovej organizácie Survivors UK, ktorá poskytuje podporu mužom a nebinárnym osobám, ktoré boli znásilnené, sexuálne napadnuté alebo zneužité.

Zatiaľ čo obeťami znásilnenia sú väčšinou ženy, prieskum pre Anglicko a Wales odhaduje, že jeden zo 100 mužov zažil istú formu sexuálneho násilia alebo pokus o útok.

Prieskum spoločnosti Survivors UK zas naznačuje, že homosexuáli a bisexuáli môžu čeliť znásilneniu omnoho častejšie ako mužská populácia ako celok. Do prieskumu sa zapojilo 505 homosexuálov a bisexuálov, pričom až 47 % z nich uviedlo, že zažili sexuálne napadnutie. Iba jeden zo siedmich mužov nahlásil prípad polícii.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 17:23