TASR/AP
StoryEditor

Prikláňa sa na Orbánovu stranu? Český prezident sa tvrdo pustil do transgender osôb: Sú mi bytostne odporné

red27.06.2021., 17:00h
Ak by bol mladší, zorganizoval by demonštráciu heterosexuálov v Prahe, na ktorú by vraj prišli milióny ľudí.
Lajkuj Brainee.sk na

Český prezident Miloš Zeman v relácii na CNN Prima News kritizoval sufražetky, hnutie Me Too, ktoré bojuje proti sexuálnemu obťažovaniu a zneužívaniu, Prague Pride, pričom tvrdo sa obul do aj transgender ľudí. 

Kontroverzný maďarský zákon

Zeman sa v relácii vyjadril ku kontroverznému maďarskému zákonu o ochrane pred pedofíliou, ktorý bol rôznymi pozmeňujúcimi návrhmi rozšírený aj o zákaz propagácie sexuálnych menšín medzi mladými ľuďmi. 

Zákon stanovuje, že mladí ľudia pod osemnásť rokov nesmú byť v školách vystavovaní „pornografickému obsahu“ alebo akémukoľvek obsahu, ktorý podľa maďarskej vládnej strany „podporuje zmenu pohlavia a homosexualitu“, informovala TASR. 

​​Zákon, ktorý schválil maďarský parlament minulý utorok, skritizovalo viacero krajín a ľudskoprávnych organizácií. Veľké znepokojenie vyjadrila aj predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. „Verím v Európu, ktorá rôznorodosť prijíma, a nie v Európu, ktorá ju pred deťmi ukrýva. Nikto by nemal byť diskriminovaný na základe sexuálnej orientácie,“ napísala na Twitteri.

Ak by bol mladší, zorganizoval by demonštráciu 

Zeman v relácii skonštatoval, že štáty by sa nemali pliesť do vnútorných záležitostí iných krajín. Drsne sa vyjadril aj na konto transgender ľudí. „Dokážem pochopiť homosexuálov, lesby a tak ďalej. Ale viete, koho vôbec nechápem? To sú tí transgender. Sú mi naozaj bytostne odporní,“ uviedol pre CNN Prima News. 

Ten, kto si nechá preoperovať pohlavie, sa podľa jeho slov dopúšťa trestného činu sebapoškodzovania. Zároveň dodal, že ak by bol mladší, zorganizoval by veľkú demonštráciu heterosexuálov v Prahe a prišli by tam vraj milióny ľudí. 

Podľa Daniela Zikmunda zo spolku Prague Pride sa podobné výroky podpisujú na psychickom zdraví LGBT+ ľudí a môžu podnecovať k ďalšiemu násiliu, informuje portál iRozhlas.cz.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 05:23