Na protest osvetlili svoj dom v dúhových farbáchfacebook.com/Memo Fachino
StoryEditor

Pár musel kvôli novým nariadeniam odstrániť zo svojho domu dúhovú vlajku, takto sa vynašli

Radka Rosenbergová10.06.2021., 11:13h
Aj napriek tomu, že ju pred domom mali posledných päť rokov, museli ju zložiť. Nové pravidlá totiž obyvateľom Wisconsinu umožňujú vyvesovať iba štátne vlajky.
Lajkuj Brainee.sk na

Memo Fachino (35) a jeho manžel Lance Mier (36) totiž po zavedení nových pravidiel v ich susedstve dostali pokyn, aby z verandy odstránili dúhovú vlajku symbolizujúcu LGBT. Vynašli sa a osvetlili ho dúhovými farbami.

Tvrdia, že bytové združenie v ich meste nedávno zaviedlo obmedzenia týkajúce sa vyvesovania vlajok, pretože niektorí susedia sa sťažovali na ich obrovské množstvo - od vlajok podporujúcich práva Black Lives Matter až po vlajky, ktoré podporujú políciu. Podľa nového pravidla však môžu pred svoj dom vyvesiť iba štátnu vlajku USA. 

Kompetentní tvrdia, že im išlo najmä o to, aby si ľudia nevyvesovali vlajky a nevznikali tak rôzne nezhody medzi susedmi, ktorí majú odlišný názor. Toto pravidlo platí pre všetkých rovnako. „Keď sme si prečítali nové predpisy vyvesovania vlajok, kúpili sme si svetlá v dúhových farbách,“ tvrdí pár.

Fotografiu na sociálnych sieťach zdieľalo viac ako 6-tisíc užívateľov, ktorí pár podporili. „Osvetlenie je oveľa lepšie ako jednoduchá vlajka,“ komentoval jeden užívateľ. „Nikdy ho neodstráňte, je to skvelé,“ napísal ďalší. Memo Fachino sľúbil, že svetlá tam budú minimálne do konca júna. Pár je spolu takmer osem rokov, z toho päť rokov sú manželmi.

Počas mesiaca Pride si okrem osláv LGBT komunity Američania pripomínajú aj protesty ktoré zmenili práva homosexuálov v Amerike. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 10:24