TASR/Rich Fury/Invision/AP
StoryEditor

Demi Lovato oznámila, že je nebinárna osoba. Oslovujte ma ono, odkázala fanúšikom

Miroslav Kamody19.05.2021., 11:00h
Demi Lovato sa len pred malou chvíľou podelila s fanúšikmi o zásadnú novinu. Priznala, že sa cíti ako nebinárna osoba a chce byť oslovovaná ako „oni a ono“.
Lajkuj Brainee.sk na

„Za posledný rok a pol som prešla sebareflexívnym a liečivím procesom,“ hovorí 28-ročná speváčka vo videu. „Vďaka tomu som nadobudla presvedčenie, že sa identifikujem ako nebinárna osoba. Oficiálne si mením svoje pomenovanie ako ono/oni,“ pokračuje.

Ide o rodovo neutrálne označenie, ktoré ľudia volia, pretože podľa nich najlepšie vystihuje ich osobnosť. „Cítim, že to najlepšie predstavuje plynulosť, ktorú cítim vo svojom rodovom vyjadrení a umožňuje mi cítiť sa najautentickejšie voči osobe, o ktorej viem, že som a stále objavujem.“

Lovato však poznačilo, že sa stále učí a nepovažujú sa za odborníkov alebo hovorcov. Robia to hlavne pre ľudí, ktorí nie sú pripravení zdieľať so svojimi blízkymi, kým sú v skutočnosti. „Zostaňte, prosím, žiť vo svojej pravde a vedzte, že vám posielam množstvo lásky,“ povedalo Lovato na záver.

Lovato majú za sebou náročné obdobie, počas ktorého sa pokúsili o predávkovanie či boli obeťou znásilnenia. O svojom boji sa podelili v skladbe Dancing With The Devil, ktorú zverejnili v apríli tohto roku. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. apríl 2024 08:29