Transrodová herečka stvárnila známu superhrdinku. Trans sú krásni, silní a schopní, odkazuje verejnostiinstagram.com/nicoleamaines
StoryEditor

Transrodová herečka stvárnila známu superhrdinku. Trans ľudia sú krásni, silní a schopní, odkazuje verejnosti

ros16.11.2021., 09:00h
„Nedovoľte nikomu, aby si myslel, že nie ste tým, za koho sa vydávate,“ odkazuje herečka mladým ľuďom.
Lajkuj Brainee.sk na

minulý rok sa objavili správy o tom, že Marvel má trans superhrdinku. Je ňou že 24-ročná rodáčka z New Yorku, Nicole Maines. Ešte pred úspešnou hereckou kariérou aktivistka za transgender práva zažalovala svoju školu, pretože jej odopierali prístup na ženské toalety.

V prvom hranom televíznom seriáli, kde sa objavila trans superhrdinka, si zahrala Niu Nal, hanblivú a pracovitú reportérku, ktorá pracuje po boku Kary Danvers, inak známej ako Supergirl. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nicole Maines (@nicoleamaines)

„Je skvelé, že tu máme transrodovú superhrdinku, ku ktorej môžu vzhliadať transrodové deti,“ povedala Nicole po oficiálnom oznámení na Comic Cone v San Diegu, ktorú citoval portál medialne.trend.sk. V roku 2015 sa tiež predstavila ako transrodová tínedžerka v epizóde seriálu Bolesti slávnych, ktorú ocenila organizácia pre monitorovanie obrazu gejov a lesieb v médiách (GLAAD).

„To, že som vôbec mohla hrať trans superhrdinku, len poukazuje na fakt, že transrodoví ľudia sú krásni, silní a schopní,“ prezradila Nicole pre portál Pink News. Podľa správy z rokov 2020 – 2021, streamovací giganti ako Netflix, Amazon či Hulu majú asi 29 trans postáv ktoré sa objavujú vo filmoch či seriáloch. To znamená, že trans ľudí budeme vidieť na obrazovkách oveľa častejšie. 

Svoj postoj nedokážete zmeniť

Pre herečku je tento nárast zastúpenia LGBTQ komunity čoraz dôležitejším pre trans mládež, ktorá môže po prvý raz sledovať, ako sa transrodoví ľudia prevtelili do superhrdinov zachraňujúcich svet. Herečka dodáva, že sa títo mladí ľudia porovnávajú so svojimi obľúbenými superhrdinami. Pokiaľ je tam transrodový herec, majú k nemu oveľa bližšie. Vďaka tomu vedia, že byť trans je úplne normálne.

Nicole Maines musela väčšinu svojho života bojovať. Superhrdinovia, ako napríklad X-Men’s Storm, vyrastali a modelovali, čo znamená byť verný sám sebe a bojovať za svoje presvedčenie. Po víťazstve na súde, pri ktorom žalovala školu, stala námetom pre knihu Becoming Nicole: The Transformation of an American Family a tiež ju pridali do zoznamu HBO The Trans List.

„Je toľko mladých ľudí, ktorí vám budú hovoriť, že svoj postoj zmeníte, vraj ste príliš mladí na to, aby ste pochopili svoju sexuálnu orientáciu či pohlavie. Vieš, že to nie je pravda. Všetci vieme, že to nie je pravda. My sami totiž vieme, ako sa cítime. Nedovoľte nikomu, aby si myslel, že nie ste tým, za koho sa vydávate,“ odkazuje herečka mladým ľuďom.

Pred mesiacom svet obehla správa, že v sérii komixov Superman: Syn Kal-Ela, je hlavný superhrdina bisexuálom. Supermanov má mať vzťah s okuliarnatým reportérom Jayom. Okrem toho sa tiež potýka so súčasnými problémami, protestuje proti deportácii utečencov, pokúsi sa uhasiť požiare, ktoré vypukli kvôli klimatickej kríze či zastaviť streľbu na strednej škole.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 19:04