TASR - Radovan Stoklasa
StoryEditor

Prezidentka zastreší Filmový festival inakosti: Zuzana Čaputová dlhodobo prijíma LGBTQ ľudí

ros04.10.2021., 15:05h
Pre organizátorov je prezidentka symbolom hľadania pravdy.
Lajkuj Brainee.sk na

Zuzana Čaputová prevzala záštitu nad 15. ročníkom Filmového festivalu inakosti. Pre organizátorov je hlava štátu symbolom spájania, porozumenia a hľadania pravdy. Na svojej webovej stránke uvádzajú, že práve to sú kľúčové hodnoty, o ktoré sa usilujú aj v rámci festivalu.

„Veríme, že práve filmovým umením pomôžeme šíriť pravdu o LGBTI+ komunite a prispejeme tak k zmierneniu napätia v spoločnosti a k spájaniu rodín a vzniku nových priateľstiev,“ uviedli organizátori. „Z tejto správy sa veľmi tešíme a s radosťami sa predsa treba podeliť,“ napísali na svojom Facebooku

Filmový festival inakosti je podujatie určené pre lesby, gejov, bisexuálov, transrodových a intersexuálnych ľudí, ich rodičov, deti, ostatných príbuzných a priateľov.

Už od roku 2007 voľne nadväzuje na tradíciu gay festivalov na Slovensku, ktoré sa konali v rokoch 1995 až 2001. V súčasnosti ide o jediný LGBTQ filmový festival na Slovensku, ktorý organizuje občianske združenie Iniciatíva Inakosť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 17:14